måndag 30 september 2013

Problem med att vänta!

Åh jag blir galen av att behöva vänta så länge på alla böcker!

Igår läste jag ut Rädda mig inte!(Unravel Me) av Tahereh Mafi och fick genast ett sjukt behov av att fortsätta läsa den tredje och avslutande delen i den här serien: Ignite me. Jag gick då in och kollade på Goodreads när den skulle släppas och blev då helt mållös över vad jag såg: 4 FEBRUARI 2014!! 

Seriöst jag ORKAR inte :) Jag vill ju ha den nu! Jag föredrar att börja läsa en serie när alla böcker har släppts, men det är inte så många serier som är helt klara. Nu har jag börjat läsa Lux-serien där de har släppt 4 böcker. Så då klarar jag mig ett tag :) Förövrigt verkar Obsidian riktigt bra..

Hur gör ni? Är ni okej med all väntan? Eller föredrar ni att kunna läsa en hel serie i ett svep?

Böcker som jag vill ha NU! Inte om flera månader..


Horde släpps dock om bara EN månad! Den 29 oktober!




fredag 27 september 2013

Storm Glass - Maria V.Snyder

Titel: Storm Glass
Författare: Maria V.Snyder
Serie: Glass #1
Språk: Engelska
Antal sidor: 488
Utgivningsår: 2009

Beskrivning från Goodreads:
With her unique magical abilities, Opal has always felt unsure of her place at Sitia's magic academy. But when the Stormdancer clan needs help, Opal's knowledge makes her the perfect choice - until the mission goes awry. Pulling her powers in unfamiliar directions, Opal finds herself tapping into a new kind of magic as potent as it is frightening.
Now Opal must deal with plotters out to destroy the Stormdancer clan, as well as a traitor in their midst. With danger and deception rising around her, will Opal's untested abilities destroy her - or save them all?



Kommentarer:
Det här är en spin-off serie på den populära study-serien som handlade om den härliga Yelena och alla hennes galna upptåg. I Storm Glass, som är den första boken i en serie om tre möter vi glasblåsaren Opal Cowan. Opal får man lära känna lite snabbt i Fire Study(Sv. Elden) där hon hjälper Yelena med ett uppdrag. Man ska inte ge sig på den här boken innan man har läst klart Fire study eftersom man då kommer missa massvis med viktig information.

Storm Glass utspelar sig fem år efter Fire Study, men förutom det lilla tidshoppet är världen oförändrad. Det är samma härliga magi som flödar över Ixia och Sitia och man stöter på många av de härliga karaktärerna man lärde känna i de tidigare böckerna. Om man ska jämföra Opal med Yelena så är hon lite mer mänsklig och lite lättare att relatera till än vad Yelena är. Yelena är ständigt kick-ass medans Opal är lite försiktigare, lite osäkrare men har ett hjärta av guld. Jag har en liten svaghet för Opal och tycker verkligen riktigt mycket om henne. 

Precis som i Study-serien är tempot högt och det är faror som lurar överallt. Det är mycket action, slagsmål och galna uppdrag. Förutom de redan kända karaktärerna får man lära känna många andra intressanta personer. Två som fångade mitt intresse lite extra är Devlen, en mycket mystisk och ond man som jag gillar i smyg(för att han är ond..) och den mäktiga stormdansaren Kade som det är svårt att inte gilla. Han är snygg, lite mystisk och verkar vara sådär perfekt.

Om jag ska plocka ut de två bästa sakerna med Storm Glass får det bli alla galna tvister och hur magin fungerar i landet. Jag ÄLSKAR hur magin är uppbyggd, att den är personlig och att det finns så oändligt många olika magiska förmågor. När det gäller tvister och oväntade händelser är Snyder är lite av en mästare, det finns vändningar i den här boken som jag trodde var omöjliga och det är ett rent nöje att läsa hennes böcker.

Om ni har läst och tyckt om Study-serien får ni INTE missa den här!

Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
1. Storm Glass
2. Sea Glass
3. Spy Glass

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och CDON.


onsdag 25 september 2013

Waiting on Wednesday - Vecka 39

Waiting on Wednesday började hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man verkligen ser fram emot!

Blythewood
av Carol Goodman 
Releasedatum: 8 Oktober 2013
Welcome to Blythewood. At seventeen, Avaline Hall has already buried her mother, survived a horrific factory fire, and escaped from an insane asylum. Now she's on her way to Blythewood Academy, the elite boarding school in New York's mist-shrouded Hudson Valley that her mother attended--and was expelled from. Though she's afraid her high society classmates won't accept a factory girl in their midst, Ava is desperate to unravel her family's murky past, discover the identity of the father she's never known, and perhaps finally understand her mother's abrupt suicide. She's also on the hunt for the identity of the mysterious boy who rescued her from the fire. And she suspects the answers she seeks lie at Blythewood. But nothing could have prepared her for the dark secret of what Blythewood is, and what its students are being trained to do. 

Kommentarer:
Jag tycker den här boken låter riktigt intressant, mystiska händelser, magi och en internatskola! Kan bli riktigt bra. 



tisdag 24 september 2013

Top Ten Tuesday - Vecka 39

Det är tisdag och dax för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Denna veckan handlar uppföljare!
 
Top Ten Eight Best Sequels Ever
  

8. Eld - Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren 
Lite mer spänning, magi och drama. Helt enkelt lite bättre än ettan.
7. Rebellhjärta - Moira Young
Ett snäpp bättre än ettan och jag hoppas att den tredje och avslutande delen översätts snabbt när den väl har släppts!
6. Awake at Dawn - C.C Hunter
Ja vet! Ni börjar nog bli lite trötta på att jag tjatar om den här serien men den är SÅ bra. Den blir bara bättre och bättre!
 
5. City of Ashes - Cassandra Clare
Jag gillade City of Bones men i uppföljare City of Ahses tycker jag att Clare har tagit ett stort steg frammåt. Den är betydligt mer spännande, bättre historia och helt enkelt mer underhållande att läsa.  
4. Insurgent - Veronica Roth
Hur rädd var man inte när man började läsa den här boken?! Vettskrämd. Men att Roth lyckades skriva en så pass bra uppföljare till en sån grym bok som Divergent är imponerande. Jag älskade den!

 3. De dödas strand - Carrie Ryan
Jag var inte riktigt överförtjust i första boken i serien: De vassa tändernas skog, men den här uppföljare är ruskigt bra. Absolut värd att ge en chans även om ni inte gillade den första boken.
2. Outpost - Ann Aguirre
Den är dystopiserien är grym! Outpost är snäppet bättre än Enclave och nu har jag vädligt höga förväntningar på Horde som släpps nu i oktober!!
 
1. The Iron Daughter - Julie Kagawa
Hela den här serien är UNDERBAR! Men The Iron Dauther är min absoluta favorit av de fyra och en grym uppföljare till The Iron King. Åh nu när jag tänker på den vill jag läsa den igen! Nu!


 

måndag 23 september 2013

Enders Spel - Orson Scott Card

Titel: Enders Spel
Författare: Orson Scott Card

Förlag: Modernista
Språk: Svenska
Antal sidor: 334
Utgiven: Juli 2013
Rec-ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

För att utveckla ett säkert försvar mot en attack från en fientlig, utomjordisk ras, föder staten upp barngenier och tränar dem till soldater. En lysande ung kille, Andrew »Ender« Wiggin, bor med sina snälla men distanserade föräldrar, sin sadistiske bror Peter och sin älskade syster Valentine.
Ender blir den i familjen Wiggin som värvas till stridsskolan, för rigorös militär utbildning. Enders förmågor skänker honom respekt och gör honom till en ledare i skolan. Samtidigt plågas han av känslor av ensamhet, rivalitet, press från de vuxna lärarna och rädsla för de invaderande utomjordingarna.
Är Ender den general jorden behöver? Kriget har rasat i hundra år, och jakten på den perfekta generalen har pågått nästan lika länge. Enders två äldre syskon är precis lika speciella som han, men på olika sätt. Tillsammans har de tre de förmågor som krävs för att bygga upp en ny värld.  Om världen överlever, vill säga.


Kommentarer:
Det här är tyvärr inte en bok som föll mig i smaken. Jag har sen tidigare haft problem med science-fiction 
böcker som utspelar sig i rymden men jag ville ge Enders spel en chans eftersom den har fått så bra betyg och många andra bokbloggare har tyckt mycket om den. 

Men jag märkte rätt snart att det inte var en bok för mig. Det största problemet jag hade var att jag inte kunde acceptera hur smarta Ender och hans kompisar var. Det kändes så orealistiskt att de kunde vara så pass smarta och insiktsfulla när de inte ens fyllt tio?! Om jag hade läst boken utan att ha vetat hur gamla alla var skulle jag gissat på att de var runt 18 år och uppåt. Så när de egentligen är små barn så stämde det inte riktigt i mitt huvud och det blev ett störningsmoment genom hela berättelsen.

När det gäller berättelsens framfart var det först rätt intressant när Ender anlände till stridsskolan och det var kul att läsa om hur allt fungerade och hur de tränade på att utrota utomjordingarna. Men efter ett tag blev det allt för mycket upprepningar och jag tyckte det blev segt. Det enda som hände var att Ender spelade olika spel. Först med sin trupp i en simulator utan tyngdkraft och senare i en rymdskeppssimulator. Det blev helt enkelt för mycket spel, matcher och rymdkrig för min smak. 

Så om ni är som jag och inte är så förtjusta i rymdböcker och övernaturligt smarta små barn så är kanske inte Enders Spel något för er men låter er inte avskräckas av min recension om ni tror att ni skulle tycka om den. Testa! Den är i grund och botten en spännande och actionfylld berättelse. 

Betyg: 5/10

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

fredag 20 september 2013

Awake at Dawn - C.C Hunter

Titel: Awake at Dawn
Författare: C.C Hunter
Serie: Shadow Falls #2
Språk: Engelska
Antal sidor: 383
Utgivningsår: 2011

Beskrivning från Goodreads: 

From the moment Kylie Galen arrived at Shadow Falls Camp, she’s had one burning question: What am I? Surrounded by vampires, werewolves, shape-shifters, fairies and witches, Kylie longs to figure out her own supernatural identity…and what her burgeoning powers mean. And now she’ll need them more than ever, because she’s being haunted by a new spirit who insists that someone Kylie knows—and loves—will die before the end of the summer. If only she only knew who she was supposed to save. And how…

But giving Kylie the most trouble is her aching heart. Gorgeous werewolf Lucas left camp with another girl, but he’s still visiting Kylie in her dreams. And Derek, a sexy half Fae who’s always been there for her when she needed him, is pushing to get more serious—and growing impatient, especially when Lucas returns. Kylie knows she needs to decide between the boys, and it’s tearing her up inside. 


Kommentarer:
Jag är evigt tacksam för att jag lyssnade på Petra och började läsa den här serien! Den är så bra, jag är kär!

Precis som i första boken är Awake at Dawn fylld av vänskap, kärlek, tonårsproblem och såklart valulvar, häxor och vampyrer. Det är en helt perfekt blandning av spänning, dramatik och kärleksproblem. Sidorna flyger fram och det händer alltid något nytt, är det inte läskiga spöken som dyker upp så är det katter som förvandlas till skunkar! Det finns en stor potion humor i den här boken som gjorde att jag satt och smålog större delen av lästiden.

I den här boken får man fortsätta att följa Kylies resa mot att ta reda på vad hon egentligen är och vad hon besitter för krafter. Det är både spännande och kul att följa Kylies och upptäcka hennes krafter samtidigt som hon själv gör det. Jag gillar Kylie, hon känns som en typisk men härlig tonårstjej och tillsammans med hennes närmaste vänner Mirandra och Della utgör de en väldigt charmig och rolig trio. När det gäller killarna så är nog Derek den jag tyckte minst om i den här boken, jag upplevde honom som lite väl kall och tjurig stundtals men jag tror det kanske blir bättre framöver. Skepnadsskiftaren Perry är sjukt underhållande och varulven Lucas gillar jag bara mer och mer.

Vet ni vad det bästa är? Awake at Dawn är bara den ANDRA boken utav fem i den här underbara serien. Jag har alltså tre härliga böcker som väntar på mig och två mellanböcker. Hurra! För det sista jag vill är att den här serien ska ta slut. Det är som sagt en bok med massvis med charm och den har en perfekta blandningen av spänning, romantik och humor. Läs!

Betyg 9/10

Andra böcker i serien:
1. Born at Midnight
2. Awake at Dawn
3. Taken at Dusk
4. Whispers at Moonrise
5. Chosen at Nightfall

Mellanböcker:
0.5 Turned at Dusk
4.5 Saved at Sunrise

Boken finns att köpa på
Adlibris, Bokus och CDON.

onsdag 18 september 2013

Waiting on Wednesday - Vecka 38




Waiting on Wednesday började hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man verkligen ser fram emot!



Reborn 
Shadow Falls: After Dark #1
av C.C Hunter
Releasedatum: 15 april 2014

Stay tuned for an all-new series about Shadow Falls' favourite vampire, Della Tsang!

Kommentarer:
Det finns ingen beskrivning till boken än men i mitt fall gör det inte så mycket. Jag MÅSTE läsa den här boken! Jag har precis läst klart bok två i Shadow Falls-serien, Awake at Dawn(recension kommer snart) och den var SÅ bra. Reborn är första boken i en spinn-off serie till Shadow Falls och handlar om vampyren Della, som man lära som Kylies kompis på Shadow Falls. Jag gillar Della redan nu så en egen serie om henne? Ja TACK!! Peppad!! 

tisdag 17 september 2013

Top Ten Tuesday - Vecka 38

Det är tisdag och dax för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Denna veckan handlar vilka böcker man vill läsa i höst! Jag tänkte göra en topp tio av böcker jag har här hemma som jag vill läsa snart. (måste försöka minska mina olästa böcker)

Top Ten Books On My Fall 2013 TBR List 
Från bokhyllan! 

10. The Poison Diaries - Maryrose Wood
En historisk fantasybok som jag vill läsa, men aldrig lyckas börja på. 
9. The Scorch Trials - James Dashner
Jag älskade The maze runner men sen var jag inte så sugen på att läsa fortsättningen men nu lockar den bara mer och mer... 
8. Throne of Glass - Sarah Maas
Nu när uppföljaren har släppts är det dax att ta tag i den här!

7. Shadow of Night - Deborah Harkness
Jag läste den första boken i den här serien, Alla själars natt någon gång i vintras och jag gillade den riktigt mycket och nu är det snart dax för uppföljaren. 
6. Rädda mig inte! - Tahereh Mafi
Nu när jag har denna boken hemlånad från biblioteket ska äntligen få läsa den. Jag är dock lite rädd över att det ska vara lite väl mycket x-men över den.. 

5. Take at dusk - C.C Hunter
4. City of Glass - Cassandra Clare
Två stycken tredje-böcker i två fantastiska serier, jag kan knappt vänta tills jag får börja läsa dem, men man måste vara på rätt humör.. men snart så!

3. Shift - Hugh Howey 
2. The Twelve - Justin Cronin
Okej! Här har vi två uppföljare till två av de absolut bästa böckerna jag har läst på ett tag (Wool & The Passage). Så hur mycket jag än vill läsa de här två så krävs det att jag är på rätt humör för annars kan det bli katastrof! Det här är böcker som måste få ta tid och absolut inte stressas igenom. Sen är jag såklart livrädd för att de inte ska vara lika bra som den första boken.. Men jag hoppas att jag kan läsa de nu i höst!

1. Drömgångare - Samantha Shannon
Den här boken fick jag hem förra veckan av Modernista och jag ser verkligen fram emot att läsa den. Den ligger högst upp i min TBR-hög och ska börja läsa den så fort jag är klar med min nuvarande bok!






måndag 16 september 2013

Beautiful Creatures - svåra val, magiska hemligheter av Kami Garcia & Margaret Stohl

Titel: Beautiful Creatures - Svåra val, magiska hemligheter
Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl
Serie: Caster Chronicles #2
Förlag: Semic

Språk: Svenska
Antal sidor: 512
Utgiven: September 2013
Rec-ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

En förbannelse, ett val, två öden … Sedan Ethan mötte den mystiska tjejen Lena med det mörka håret och de gröna ögonen, har ingenting varit sig likt. Mellan Ethan och Lena slår det gnistor. Men Lena hör till en hemlig och mörk värld av magi.Ethans och Lenas kärlek är starkare än deras omgivning förstår. Men efter en svår förlust drar sig Lena undan. Kan de klara av alla motgångar? Deras kärlek har ett pris …



Kommentarer:
Den första boken i den här serien blev en stor positiv överraskning för mig så det här var definitivt en mycket efterlängtad fortsättning. Bok två tar vid där den första slutar och man sugs direkt in i härliga sydstadskänslan och alla galenskaper som händer i Gatlin. Jag tycker författarna har lyckats väldigt bra med att skapa en härlig stämning i boken, miljöerna och karaktärerna är så intressanta samtidigt som det stundtals är väldigt spännande. Det är ett stort plus är även att man har lyckats behålla känslan av den amerikanska södern när man har översatt boken till svenska. 
 
Även om den första boken ibland var rätt mörk och spännande så tyckte jag nog den här var ett steg vassare. Det var betydligt mer mörker, hemligheter och magiska händelser. Jag gillade den lite mörkare och läskiga stämningen och ibland var det riktigt, riktigt spännande. Man får bit för bit reda på lite mer om Lenas och Ethans öde, jag hade såklart velat få all information på en gång men då hade man nog förlorat mycket av spänningen.
Lena gör en rätt omfattande personlighetsförvandling i den här boken och ibland blev hennes beteende lite väl irriterande och tjatigt när hon ständigt var så tillbakadragen och destruktiv, likaså var det stunder då jag störde mig lite på Ethan då han var lite väl mesig och tjatig. Men i det stora hela jag är helt kär i Gatlin och alla karaktärer som bor där. En mycket bra uppföljare och andra bok i en mycket spännande och härlig serie. Nu är bara frågan hur länge man ska behöva vänta tills den tredje boken släpps på svenska?? 

Betyg: 8/10

söndag 15 september 2013

Cover Reveal: Shattered

Ojoj! Såg att omslaget till den tjedje och avslutade delen i Slated-serien har släppts!
Jag gillar det! Här här vi en serie som verkligen håller samma tema rakt igenom och det är snyggt...
Jag har den första boken Slated här hemma men jag har inte läst den än. Jag har dock hört mycket bra om den så jag tror absolut jag kommer att läsa hela serien.
 
Hela serien:

Min favorit är nog bok tre i serien, den blåa/vita färgen är så snygg och de gröna ögonen är sjukt fina! 
Vilken är din favorit?


 

lördag 14 september 2013

Intresserad av bokbyte??

Hej!

Är det någon som är sugen på böcker? Jag har rensat ut min bokhylla och tänkte kolla med er om ni är intresserade av några av titlarna innan jag skänker bort dem.

Böckerna kostar inget så det enda ni måste stå för är frakten. Jag kan skicka både med Posten och med Schenker, det spelar ingen roll (Schenker brukar vara billigare).
Så är ni intresserade av någon/några av böckerna skicka ett mail till fridaa148@gmail.com så kan jag kolla upp vad frakten skulle kosta innan ni bestämmer er!

Hör av er om det är något annan ni undrar. Hoppas ni hittar något ni är sugna på att läsa, här finns massvis med riktigt bra böcker!!

Inbunda:
Det yttersta argumentet, Bok 1 - Joe Abercrombie (Sve)
Enders Spel - Orson Scott Card (Sve)
Gycklarens Arv- Kersti Vikström (Sve)
Cirkeln och Pilen - Patrick Ness (Sve)
Deluxe - Anna Godbersen (Sve)
Världskrig Z - Max Brooks (Sve)
Maze Runner - James Dasher (Sve)
Ashes - Ilsa J. Bick
Pocket/Häftade:

Tystnaden i bruset - Patrick Ness (sve)
Beautiful Creatures bok 1 - Kami Garcia & Margaret Stohl (Eng)
Förvrängd - Gena Showalter (Sve)
Befriad - Gena Showalter (Sve)
Insnärjd - Gena Showalter (Sve)
The House at Riverton - Kate Morton (Eng) Bruten rygg
Tyst - Hannah Harrington (Sve)
The Iron Wyrm Affair - Lilith Saint Crow (Eng)
Virals - Kathy Reichs (Eng)


De Utvalda: Mostrets Dotter - Kristin Cashore (sve)
Gossip Girl: The Carlyles - Cecily von Ziegesar (eng)
Gossip Girl: Bok 1-11 (Sve)
The It Girl: Bok 1-5 (Eng)
The Reckoning - Alma Katsu (Eng)
Berättelser från Engelsfors - Seriealbum (Sve)


fredag 13 september 2013

Nya böcker #27

Ett bibliotekslån, en mycket efterlängtad bok och en hypad bok blev veckans skörd!

 Från biblioteket:
Rädda mig inte! - Tahereh Mafi
Jag tittade förbi biblioteket i veckan för att lämna tillbaka några böcker och då ser jag denna boken står där helt ensam i hyllan.. Då slog det mig att jag inte har läst den! Jag läste första i maj och sen lånade jag hem denna till min läsplatta i juli men då blev den inte läst. Så nu gör jag ett nytt försök med den här! 

Enders spel - Orson Scott Card
Drömgångare - Samantha Shannon

Efter Petras, Annas, Miriams och en hel del andra väldigt positiva recensioner kunde jag inte motstå Enders spel längre :) Det ska bli kul att se vad jag tycker om den. 
Drömgångare har jag haft ögonen på ett tag nu så när den dök upp här i brevlådan blev jag sjukt glad! Den låter så lovande och jag hoppas att den är riktigt bra.
Tack Modernista!



torsdag 12 september 2013

Hemlös - Gail Carriger

Titel: Hemlös
Författare: Gail Carriger
Serie: Parasoll Protektoratet #3
Förlag: Styxx Fantasy
Språk: Svenska
Antal sidor: 365
Utgivning: 2013-05
Rec ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

Alexia Maccon har det minsann inte lätt. Inte nog med att hon som vanligt är måltavla för diverse blodtörstiga vampyrer, arga varulvar och mordiska nyckelpigor, dessutom är hon plötsligt hemlös och Londonsäsongens största skandal på grund av sitt ”obekväma tillstånd”.
Alexia bestämmer sig för att fly från London och beger sig till Italien i jakt på Tempelriddar­orden. De sägs ha kunskap om övermänniskor, men frågan är om de är villiga att berätta vad de vet. Alexia misstänker att hon kanske hamnat ur askan i elden, men vad bryr hon sig om några livshotande attacker när det finns pesto?




Kommentarer:
Den andra boken i Carrigers serie om Alexia avslutades med en gigantisk cliffhanger så när jag började läsa Hemlös var jag riktigt sugen på att ta reda på hur allt skulle ordna upp sig. 


Det är så härligt att låta sig uppslukas av Carrigers magiska värld. De två tidigare böckerna har varit fyllda av underbara miljöer och fantastiska karaktärer och den här boken är inget undantag. Men istället för Londons bullriga och hektiska gator får man uppleva både Frankrikes charm och Italiens spännande natur och deras minst sagt chockande mat! Även om jag älskar London så vad det väldigt roligt att få ett miljöombyte och få uppleva alla galenskaper som skedde i Frankrike och Italien. 

Även om det hände väldigt mycket i den här boken och det stundtals är ett rätt högt tempo så är det ändå den här lite sega men mysiga stämningen som genomsyrar hela berättelsen. Efter att ha läst de två tidigare böckerna så visste man lite vad som väntade och istället för att kanske irritera mig på farten kunde jag njuta av berättelsen och alla knasiga händelser! Karaktärerna är som vanligt så enormt underhållande och dialogerna framkallar en del gapskratt. Det som var lite tråkigt var att Alexia och Lord Maccon inte tillbringade så mycket tid tillsammans och man fick inte uppleva deras kemi och deras galna upptåg tillsammans. 

Jag tycker nog att Hemlös är den bästa av de tre böckerna. Bara en sån sak som att man får träffa tempelriddarna, lära sig om giftiga nyckelpigor och uppleva Alexias förälskelse i pesto gör det till en härlig och underhållande läsupplevelse. Jag ser fram emot de två resterande delarna i serien och hoppas att även de två kommer ges ut på svenska. 

Betyg 7/10

Andra böcker i serien:
1. Själlös
2. Chanslös
3. Hemlös
4. Eng. Heartless
5. Eng. Timeless

¨
Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

onsdag 11 september 2013

Waiting on Wednesday - Vecka 37

Waiting on Wednesday började hos Breaking the Spine och är ett sätt att visa upp kommande böcker som man verkligen ser fram emot!
 
Death Sworn
av Leag Cypress  
Releasedatum: 4 Mars 2014
When Ileni lost her magic, she lost everything: her place in society, her purpose in life, and the man she had expected to spend her life with. So when the Elders sent her to be magic tutor to a secret sect of assassins, she went willingly, even though the last two tutors had died under mysterious circumstances.

But beneath the assassins’ caves, Ileni will discover a new place and a new purpose… and a new and dangerous love. She will struggle to keep her lost magic a secret while teaching it to her deadly students, and to find out what happened to the two tutors who preceded her. But what she discovers will change not only her future, but the future of her people, the assassins… and possibly the entire world.
 
Kommentarer:
Nu har jag gett upp dystopier för ett tag och när jag letade runt efter andra spännande böcker hittade jag den här! Den låter intressant och jag vill gärna läsa mer episk fantasy. Dock är det låånng tid kvar tills den släpps. Men omslaget är ruskigt fint tycker jag.
 
 

tisdag 10 september 2013

Cover Reveal: Dreams of Gods & Monsters

Jag såg precis att Cecilia på Swebookobsession hade hittat det nya omslaget till Dreams of Gods & Monstersden tredje boken i Daughter of Smoke & Bone-serien av Laini Taylor och jag var tvungen att lägga upp en bild på omslaget här med! Det är SÅ snyggt!

Det här omslaget är min absoluta favorit i den här serien! 

Hela serien:
Jag läste precis den första delen i den här serien och jag tyckte riktigt mycket om den! Så nu väntar jag bara på att de två resterande delarna ska översättas till svenska... :/



måndag 9 september 2013

Bokmässan 2013?!

Nu är det inte många dagar kvar tills bokmässan drar igång i Göteborg! Jag är sjukt peppad och det ska bli riktigt kul att åka dit. Jag har inte varit där tidigare så förväntningarna är på topp. 

Jag vet att det är många andra bokbloggare som ska dit och jag hoppas såklart på att träffa många av er! 

Ni som ska dit, vad ser ni mest fram åt??