torsdag 26 december 2013

Berövad - Liz Coley

Titel: Berövad
Författare: Liz Coley
Förlag: B Wahlströms
Språk: Svenska
Antal sidor: 304

Utgiven: September 2013
Rec-ex: Ja från Fru Booked

Beskrivning från Goodreads:
Angie är tretton när hon försvinner från ett scoutläger. I nästa ögonblick står hon framför dörren till sitt hem, hon har varit borta i tre år. Hon minns ingenting men de fula, röda ärren som slingrar sig kring hennes handleder och anklar vittnar om händelserna. En skrämmande och samtidigt fascinerande psykologisk thriller för unga vuxna om konsekvenserna av övergrepp. Men också om att våga acceptera den man är, eller snarare: delarna av vilka man består.
Kommentarer:
Det här är en bok som ligger väldigt långt ifrån mina "vanliga" läszon men jag blev överraskad över hur bra jag tyckte den var och blev även påmind över att man oftare borde stiga ur sin bekvämlighetszon och läsa fler otippade böcker.

Det här är definitivt ingen solskenshistoria men det är en bok som berör och får en att funderar över hur världen egentligen ser ut. Bokens huvudperson heter Angie och man får följa med på hennes resa efter att hon har dykt upp framför sitt hus när hon har varit försvunnen i tre år. Tre år som hon inte minns någonting ifrån. Angie är otroligt stark genom hela boken och jag blev riktigt imponerad över hur hon agerade och reagerade på allt som hände runt omkring henne.

Det är en mycket mörk historia med ett utmärkt berättarspråk som förstärker den obehagliga känslan och mystiken i historien. Det är väldigt svårt att skriva en recension av den här boken utan att avslöja något viktigt. Men jag kan verkligen rekommendera den här boken till alla typer av läsare. Även om ni som jag brukar hålla er borta från hemska, obehagliga böcker av den här typen så är Berövad verkligen värd en chans. Den är välskriven, lättläst och den tar upp ett väldigt hemskt med fascinerande ämne.
 
Betyg: 7/10
 
Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

2 kommentarer:

  1. Jag läste den nyligen och den är också långt ifrån min comfort zone men jag gillade den också.

    SvaraRadera
  2. Precis! Det är så himla kul när oväntade val blir riktigt bra!

    SvaraRadera