lördag 29 november 2014

Rasande Stjärna - Moira Young

Titel: Rasande Stjärna
Författare: Moira Young
Serie: Dustlands #3
Förlag:
Rabén & Sjögren
Språk: Svenska
Antal sidor: 475

Utgiven: Augusti 2014

Beskrivning från Goodreads:
Saba har aldrig tvekat inför att följa sitt öde: att besegra DeMalo och hans tontoner. Men DeMalos charm och förföriska dröm om Nya Eden gör henne förvirrad. Ska hon följa med honom istället?

Jack är fortfarande övertygad om att de måste kämpa, och osäker på vad hon egentligen vill ansluter sig Saba till hans anhängare. Tillsammans leder de nu det sista slaget mot DeMalo. Vilka chanser har de att vinna? Och är Saba beredd att betala priset för en seger?


Kommentarer:
Det har gått nästan 1½år sedan jag läste Rebellhjärta, den andra boken i den här serien. Det är alldeles för länge mellan två böcker för att kunna komma ihåg alla karaktärer och vad som har hänt. Så det var inte så konstigt att jag var lite förvirrad i början innan detaljerna kom tillbaka och det tog ett tag innan jag kom in i historien. Förutom att jag inte kom ihåg riktigt vad som hade hänt är det alltid en omställning att börja läsa de här böckerna eftersom de är skrivna på talspråk. Jag har upptäckt att det smidigaste och skönaste sättet att läsa den här typen av böcker är att försöka läsa så snabbt som möjligt. Inte fastna vid detaljer utan "flyta" fram över språket. Någon som förstår vad jag menar? Nä skulle inte tro det :)

Jag hade lite onda aningar om den här boken innan jag började läsa den och jag måste säga att mina misstankar stämde. För mig är Rasande Stjärna inte den stora final som jag hade velat ha. Det är en lång bok på 475 sidor och det blir lite utdraget emellanåt eftersom det inte går i ett hela tiden. Slutet gjorde mig även lite besviken eftersom hela den här historien byggs upp till ett mycket bra och spännande slut och sen bara.. poff så var allt över på cirka 2 sidor. Lite snopet!

Vad det gäller karaktärerna tycker jag fortfarande mycket om Saba men kan väl inte riktigt hålla med henne i alla beslut hon tar i den här boken. Det är endel märkliga handlingar och konstiga tankegångar. Lugh är fortfarande inte min favorit och imponerar inte på mig i den här boken heller. Den som jag tycker lyser starkast i Rasande Stjärna är Sabas lillasyster Emmi. Hon gjorde defintivt det största intrycket på mig.

Även om hela historien löstes upp på några få sidor lyckades Young få in några spektakulära händelser som jag inte riktigt hade väntat mig. Jag är som helhet nöjd med den här boken även om jag hade väntat mig lite mer av avslutningen och av handlingen i helhet. Dustland-serien har ändå en speciell plats i mitt hjärta, jag gillar känslan som omger den här serien och att den skiljer sig från andra dystopier när det kommer till de speciella miljöerna och inte minst skrivsättet.

Betyg 7/10

Andra böcker i serien:
1. Blodröd väg
2. Rebellhjärta
3. Rasande Stjärna


Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus.

1 kommentar:

  1. Åh vad jag vill läsa denna. Måste verkligen ta mig iväg till en affär snart och köpa in den.

    SvaraRadera