måndag 19 januari 2015

The Sea of Monsters - Rick Riordan

Titel: The Sea of Monsters
Författare: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson and the Olympians #2

Språk: Engelska
Antal sidor: 265

Utgiven: April 2007

Beskrivning från Goodreads:

The heroic son of Poseidon makes an action-packed comeback in the second must-read installment of Rick Riordan's amazing young readers series. Starring Percy Jackson, a "half blood" whose mother is human and whose father is the God of the Sea, Riordan's series combines cliffhanger adventure and Greek mythology lessons that results in true page-turners that get better with each installment. In this episode, The Sea of Monsters, Percy sets out to retrieve the Golden Fleece before his summer camp is destroyed, surpassing the first book's drama and setting the stage for more thrills to come.


Kommentarer:
Den andra boken i Percy Jackson serien är väldigt kort och det gick väldigt snabbt att läsa ut den. Men trots sina få sidor hinner Percy med en massa olika saker och bjuder absolut på en rolig och underhållande historia.

Denna gången är Camp Half Blood i fara och trots att Percy har fått order om att INTE ge sig ut för att rädda lägret så blir det ändå alltid så. Det är ett återkommande tema i de här böckerna. Percy blir tillsagt att han absolut inte får göra si och så för att sen gå och göra tvärtom. Det kan bli lite irriterande ibland. En annan sak jag störde mig på var att många saker i den här boken är rätt uppenbara. Percy och gänget är lite för ouppmärksamma och när de väl kommer på en sak och är jätteförvånade sitter man där själv och har veta om det i typ 50 sidor. Jag misstänker att det har att göra med att den här serien inriktar sig till barn/tonåringar.

Men det spelar egentligen inte så stor roll. Om man tar boken för vad den är(alltså en för lite yngre läsare) så är det helt okej att den är lite för uppenbar och att man kan gissa sig till vad som kommer hända. Det bästa med den här boken ligger i humorn och vänskapen mellan karaktärerna. Och så klart alla galna monster och roliga gudar. Hela den grekiska mytologin är så himla kul att läsa om! Det är gudar, monster, historia och äventyr i en enda röra. Det blir extra underhållande när allt utspelar sig i nutid och de grekiska gamla gudarna får anpassa sig till en tid med mobiltelefoner och Internet. Definitivt skrattframkallande.
 
Jag ser fram emot att fortsätta följa Percy på hans smått osannolika och galna äventyr. Jag är inte helt tokfrälst än, men jag ser med förväntan fram emot nästa bok och även resten av Riordans böcker. Än så länge är de absolut mycket läsvärda!

Betyg 8/10

Andra böcker i serien
1. The Lightning Thief
2. The Sea of Monsters
3. The Titans Curse
4. The Battle of the Labyrinth
5. The Last Olympian

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar