lördag 3 januari 2015

Waistcoats & Weaponry - Gail Carriger

Titel: Waistcoats & Weaponry
Författare: Gail Carriger
Serie: Finishing School #3
Språk: Engelska
Antal sidor: 298
Utgiven: November 2014

Beskrivning från Goodreads:
Sophronia continues second year finishing school in style -- with a steel-bladed fan secreted in the folds of her ball gown. She, best friend Dimity, sweet sootie Soap, and charming Lord Felix Mersey stow away on train to return classmate Sidheag to her werewolf pack in Scotland. No one suspects what or who would be aboard the suspiciously empty train.

Kommentarer: 
Den här serien är så himla underhållande! Böckerna är fyllda av humor, spionage och knasiga uppfinningar och är helt enkelt en väldigt rolig läsning. De två tidigare böckerna har varit bra men jag tycker nog att denna tredje boken är den bästa hittills. I denna boken lämnar de den flygande skolan rätt tidigt och ge sig ut på ett äventyr som ska ta dem till Skottland. Det är full fart och inte en stilla stund när deras lilla gäng av blivande spioner ställer till med otyg och sätter pinnar i hjulen för alla de möter på sin resa.

Detta är som ni kanske vet en steampunk serie som utspelar sig i en viktoriansk miljö. Så ibland alla hattar och gigantsiska klänningar döljer sig solfjärdrar med knivblad och många galna uppfinningar. Jag älskar verkligen steampunk aspekten och Carriger är verkligen riktigt bra på att förmedla och beskriva alla miljöer, kostymer och mojänger. Jag hade inte haft något emot att få tillbringa lite tid i hennes värld, det hade varit en upplevelse utöver de vanliga.

Eftersom det är en YA-bok är de flesta dialoger och händelser rätt "barnvänliga" och hela historien genomsyras av en lättsam och underhållande känsla. Jag gillar alla livliga karaktärer inte minst våran huvudperson Sophronia och hennes bästa kompis Dimity som svimmar vid första anblicken av blod. Det blir en sån rolig mix när de unga fickorna ska försöka uppträda som anständiga små damer samtidigt som de har en stålbeklädd solfjäder eller en juvelbeklädd kniv undangömd under alla kjolar. Det framkallar många undehållande scener som förgyller historien när man läser boken.

Finishing School är definitivt en serie för dig om gillar steampunk och spionage. Eller för dig som bara är ute efter något underhållande att läsa, jag gillar i alla fall den här serien skarpt och ser fram emot att den sista boken(?) släpps i november.

Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
1. Etiquette & Espionage
2. Curtsies & Conspiracies
3. Waistcoats & Weaponry
4. Manners & Mutiny

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar