måndag 20 juli 2015

Badortsmysteriet - Aghata Christie

Titel: Badortsmysteriet 
Författare: Agatha Christie
Serie: Hercule Poirot #8
Förlag: Bookmark Förlag
Språk: Svenska
Antal Sidor: 238
Utgiven: Maj 2015

Rec-ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:
Detektiven Hercule Poirot befinner sig tillsammans med sin vän Arthur Hastings på semester i den sommaridylliska badorten St. Loo vid Cornwalls kust. Där lär de känna den unga godsägarinnan Nick Buckley, som råkat ut för en rad mystiska olyckshändelser. Kort därefter hittas Nicks släkting Maggie mördad – iklädd Nicks sjal. Någon är utan tvekan ute efter godsägarinnans liv. Men vem? Och varför?


Kommentarer:
Hur snygga är inte de nya utgåvorna av Agatha Christies böcker? Så coola och väldigt retro! Passar utmärkt till de här historierna och hjälper en att komma in i den härliga 20-tals känslan som genomsyrar Poirots värld. För det märks tydligt  att de här böckerna är skrivna på 1900-talet, de känns äkta och realistiska till skillnad från när nutida författare ibland skriver historiska romaner och inte alltid lyckas med att förmedla den rätta känslan. 

Badortsmysteriet är bok nummer åtta i serien om Poirot och i detta mysterium får han sällskap av sin vän Arthur Hastings. Jag gillar böckerna när Hastings är med! Han tillför lite humor och de två fungerar mycket bra som ett team. Boken är rätt kort med sina 238 sidor men inte ovanligt när det kommer till ett Christie mysterium. Det går inte att dra ut på den här typen av historier allt för länge utan att det blir segt och långdraget. Bättre att hålla det kort och intensivt!

Själva berättelsen är en härlig liten gåta med mordförsök, intriger, underliga karaktärer och en lite finurlig man i kostym. Poirot är så härlig, jag vet inte om jag har stött på någon karaktär som har sånt självförtroende och en sån tro på sig själv. Han är mycket underhållande att läsa om och framkallar titt som tätt små skratt när man sitter och läser för sig själv. Det är ett riktigt bra mysterium med tanke på att jag inte hade en aning om hur allting låg till förrens Poirot berättade allt i slutet av boken. Men det är så en bra deckare ska vara! Tack till Bookmark Förlag för att de har valt att ge ut de här böckerna i ny upplaga så att fler kanske få upp ögonen för Aghata Christies klassiker!

Betyg: 7/10

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus & Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar