lördag 10 oktober 2015

Eldtronen - Rick Riordan

Titel: Eldtronen
Författare: Rick Riordan
Serie: Kanekrönikan #2
Förlag: Modernista
Språk: Svenska
Antal Sidor: 507
Utgiven: Augusti 2015
Rec ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

Ända sedan dagen då det forntida Egyptens gudar släpptes lösa i vår moderna värld har Carter Kane och hans syster Sadie haft stora problem. Som ättlingar till Livets Hus besitter familjen Kane samma krafter, men de illmariga gudarna har inte gett dem särskilt lång tid till att träna upp sina förmågor på Brooklyn House, skolan för unga magiker. Och nu har kaos-ormen Apophis, deras hittills farligaste fiende, dykt upp. Om de inte hindrar honom från att bryta sig loss inom några få dagar kommer världen att gå under.
Ännu en typisk vecka för familjen Kane, med andra ord...


Kommentarer:
Den andra boken i Kanekrönikan är precis lika härlig och underhållande som Den Röda Pyramiden. Det är samma skrivstil, samma härliga kaos och det är bara att låta Carter och Sadie ta med dig på ännu ett spännande äventyr.

Boken är rätt lång med sina 500 sidor men hela historien utspelar sig bara under några få dagar så det känns som om varje minut är actionpackad, det finns verkligen ingen dötid. Man får inte en chans att tappa intresset eller tycka att boken börjar bli långrandig, det finns helt enkelt ingen tid för det. Carter och Sadie fungerar precis som tidigare mycket bra tillsammans och är en mycket rolig och dynamisk duo. Det har ett väldigt bra samspel och det klassiska "syskontjafset" är roligt och har en hög igenkänningsfaktor. Vi blir även introducerande för några nya karaktärer i form av unga magiker som bor hos Carter och Sadie i Brooklyn där de utbildas och tränas i magi. Det är kul att se andra unga karaktärer som håller på att utvecklas och lära sig. Jag hoppas man får ser mer av de i den sista boken, de passar ihop med Kanesyskonen.

Annars är Eldtronen är fylld av galna och hysteriska djur, fiender och karaktärer, precis som Den Röda Pyramiden. När man tror att det inte ska dyka upp några fler konstiga monster eller djur så dyker det upp pingviner eller en flodhäst. På den nivån är det och det tycker jag är så himla kul! Det är så fartfyllt, roligt och väldigt underhållande. Jag ser så mycket fram emot sista boken, hoppas den bara kommer att släppas på svenska snartBetyg 8/10


Andra böcker i serien:
2. Eldtronen

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och Cdon.

2 kommentarer:

  1. Har precis läst ut "Den röda pyramiden" och älskade den! Så blir nog att köpa den här snart :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh så himla kul! Ja då ska du absolut köpa denna, jag gillade den lite mer än den första :)

      Radera