måndag 17 februari 2014

Ignite Me - Tahereh Mafi

Titel: Ignite Me
Författare: Tahereh Mafi
Serie: Shatter me #3
Språk: Engelska
Antal Sidor: 416
Utgiven: Februari 2014

Beskrivning från Goodreads:
Juliette now knows she may be the only one who can stop the Reestablishment. But to take them down, she'll need the help of the one person she never thought she could trust: Warner. And as they work together, Juliette will discover that everything she thought she knew - about Warner, her abilities, and even Adam - was wrong.

Kommentarer:
Ja hur ska man kunna beskriva och förklara hur man känner efter att har läst den avslutade delen i Tahereh Mafis Shatter Me serie? Det känns som en omöjlig uppgift, mina känslor är verkligen "all-over-the-place" och jag har rätt svårt att formulerar några vettiga meningar. När jag läste Shatter Me var jag lite tveksam till hela historien men jag tyckte språket var fantastiskt och ville gärna läsa fortsättningen. Destroy Me & Unravel Me tog mig med storm och jag blev lite väl besatt av denna serien så när jag hade läst Fracture Me och skulle påbörja Ingite Me var mina förväntningar skyhöga! Men Mafi lyckades seriöst överträffa  alla mina förväntningar och jag kan inte annat än kapitulera inför hennes fantastiska språk och hennes nästan magiska sätt att kunna förmedla så starka känslor att man bli så berörd och uppslukad av historien.


Jag kan nog ärligt säga att jag inte har imponerats så mycket av någon annan författare än Mafis när det kommer till just känslor. Man blir så uppslukad av berättelsen, känslorna är så verkliga, så råa och helt överrumplade. Att hon sen lyckas blanda alla dessa hjärtskärande känslorna med humor, hjärta och action är värt en gigantisk applåd! 

Om man bortser från det fantastiska språket och tittar på själva historien så är jag nästa helt nöjd. Det finns några lösa trådar som jag inte tyckte knöts ihop riktigt bra och även några frågor som jag tyckte lämnades obesvarade. Men i det stora hela är det inget som stör jättemycket. Trots att det är ett rätt lugnt tempo i början av boken tog sidorna ändå slut alldels för fort. Jag hade gärna sett att boken var ca 500 sidor lång så att man fick lite mer tid med Juliette och gänget.

Det finns tre stora stjärnor i Ignite Me som verkligen lyfter hela historien och föga förvånande är det Juliette, Warner & Kenji. Kenji är omöjlig att inte tycka om, han är fantastiskt rolig och helt underbar. Warner.. Ja Warner är en klass för sig. Så sårad, så fascinerade och totalt oemotståndlig. Men Juliette är helt enkelt bara så GRYM! Att hon har gjort en fantastisk resa från första boken är lätt att förstå och ju mer självsäker hon blir och ju mer hon litar på sig själv desto mer gillar jag henne. Hon är helt enkelt oslagbar i den här boken!

Jag känner mig rätt tom och lite ledsen nu när den här serien är slut. Det kommer defintivt bli en omläsning, förhoppnings vis snart! Men till er som inte har läst den här boken eller serien - plocka upp den NU!
 
“His hands are holding my cheeks, and he pulls back just to look me in the eye and his chest is heaving and he says, "I think," he says, "my heart is going to explode," and I wish, more than ever, that I knew how to capture moments like these and revisit them forever.

Because this.

This is everything.”

Betyg: 9,5/10

Andra böcker i serien:
1. Rör mig inte! (eng. Shatter me)
2. Rädda mig inte! (eng Unravel me)
3. Ignite Me

Mellanböcker
1.5 Destroy Me
2.5 Fracture Me

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och Cdon.

7 kommentarer:

 1. Jag vill också läsa, helst igår. Men läst de andra på svenska och gillar när det är konsekvent... Men Åhh, jag vill!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag förstår det! Jag läste oxå de två tidigare böckerna på svenska men kunde absolut inte vänta på att den skulle översättas :)

   Radera
 2. Svar
  1. Ja det förstår jag, den är grym! :)

   Radera
 3. Åh vad jag älskade den här boken! Läste ut den igår (eller ja jag kunde inte lägga ifrån mig den så det hann bli tidig morgon haha) och jag känner mig också alldeles tom nu efter att serien är slut :(
  Jag läste både tvåan och trean på engelska och jag tycker att Taherehs fina ord kommer fram mycket bättre då, så nu ska jag bara köpa första boken så att samlingen är komplett och även jag kan läsa om den igen.

  SvaraRadera
 4. Hänger alla böcker med i en och samma serie? Har läst rör mig inte och rädda mig inte, vill läsa trean (sätt mig i brand) men dom andra böckerna hör dom i hop?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är en och samma serie. Huvudböckerna är ju: 1. Rör mig inte, 2. Rädda mig inte, 3. Sätt mig i brand. Sen finns det två "mellanböcker" som utspelar sig mellan bok 1&2 och 2&3.Den första heter Falla Sönder(Destroy Me) och utspelar sig som sagt mellan bok 1&2. Den andra mellanboken heter Bryta Sönder och utspelar sig mellan bok 2&3. De finns att ladda ner som e-böcker på B.Wahlströms facebooksida: https://www.facebook.com/Wahlstroms/app_494532070647276
   Om du gillar serien borde du verkligen läsa de här två novellerna. De är väldigt bra!!

   Radera