fredag 21 februari 2014

Spy Glass - Maria V. Snyder

Titel: Spy Glass
Författare: Maria V.Snyder
Serie: Glass #3
Språk: Engelska
Antal sidor: 535
Utgivningsår: 2010

Beskrivning från Goodreads:
After siphoning her own blood magic in the showdown at Hubal, student glass magician Opal Cowan lost her powers. Immune to the effects of magic, Opal is now an outsider looking in, spying through the glass on those with the powers she once had. Powers that make a difference in the world. Suddenly the beautiful pieces she makes begin to flash in the presence of magic and Opal learns that someone has stolen some of her blood. Finding it might let her regain her powers or discover that they're lost forever...

Kommentarer:
Åh, nu är den här serien slut! Spy Glass är den sjätte boken som utspelar sig i Snyders fantastiska fantasy
värld så det är inte så konstigt att jag vid det här laget väldigt fäst vid alla underbara karaktärer och hade lite svårt att lämna den här världen. Jag har sagt det i de två tidigare recensionerna men det tål att sägs igen, Opal är grym! Jag har tyckt om henne från den första boken men hon bara växer och växer och efter Spy Glass har hon definitivt hamnat på min "kvinnliga-topp-10-karaktärer-lista". Det som tilltalar mig så mycket med Opal är hennes förmåga att vara så mänsklig, göra fel, prioritera fel och samtidigt ha en egen vilja och en förmåga att vilja hjälpa alla. Men det är inte bara Opal som bär upp den här boken utan det är ett helt gäng med underbara karaktärer som gör ett fantastiskt jobb! Det finns verkligen alla möjliga konstiga och spännande figurer som man lär känna och det gör att historien blir väldigt färgstark och varierande. 

Det är som sagt den avslutande delen i en trilogi så det är ett väldigt spännande äventyr man får följa med på. Historien slingrar sig fram mellan olika händelser som till sluts binds ihop för ett fascinerande och lite förvånade slut. Men när man läser en bok av Snyder får man var beredd på alla möjliga och omöjliga tvister och jag klagar inte! Jag är mycket nöjd med hur historien avslutades och hur Snyder knöt ihop alla lösa trådar. Jag kommer sakna den här världen sjukt mycket och jag kan verkligen rekommendera både den här serien och Study-serien för er som är sugna på att läsa episk fantasy fyllt med äventyr, magi och underbara karaktärer! 

Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
1. Storm Glass
2. Sea Glass
3. Spy Glass

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

3 kommentarer:

 1. Jag törs inte läsa recensionen eftersom jag inte börjat med serien än, men åh så sugen jag är på att läsa den här nu. :)

  SvaraRadera
 2. Fråga, hur kan det vara sjätte boken i en trilogi?

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha ja det kanske står lite dumt. Men det jag menar är att det finns en serie som utspelar sig i samma värld som heter Study-serien. Glass-serien utspelar sig 5år efter sista boken i Study serien och i samma värld. Det är inte samma huvudperson i de här två serierna men många av bikaraktäerna är samma och det är precis samma miljöer. Så man kan säga att Spy Glass är den sjätte boken som utspelar sig i den här världen...

   Radera