torsdag 16 oktober 2014

The Girl with All the Gifts - M.R Carey

Titel: The Girl with All the Gifts
Författare: M.R Carey
Språk: Engelska
Antal sidor: 460
Utgiven: Juni 2014

Beskrivning från Goodreads:
Every morning, Melanie waits in her cell to be collected for class.

When they come for her, Sergeant Parks keeps his gun pointing at her while two of his people strap her into the wheelchair. She thinks they don't like her. She jokes that she won't bite. But they don't laugh.

Melanie is a very special girl.

Kommentarer:
Jag hade läst och hört så mycket positivt om den här boken både hos booktubers och på olika bloggar att när jag sprang på den i sf-bokhandeln var jag tvungen att köpa med mig den hem. Jag började läsa den samma kväll och blev fast direkt. Det här är en så underbart bra bok! 

Jag tror det är till en stor fördel att man börjar läsa den här boken med så lite vetskap om handlingen som möjligt. Jag hade bara hört att den var grym och en "måste-läsa-bok" innan jag köpte den. Sen läste jag texten på baksidan men det var allt. Men det räckte, läs själva beskrivningen här ovan och säg sen ärligt vem som inte skulle vilja läsa den här boken?

Det som är så härligt med den här boken är om man utgår från texten på baksidan skulle den kunna handla om nästan hundra olika saker. Framsidan och omslaget ger heller inte speciellt mycket information om vad det är för typ av bok. Är det en verklighetsbaserad historia? fantasy? historisk? futuristisk? vad är det som är så speciellt med Melanie? Det ända sättet att ta reda på det är att läsa boken!

Jag kan säga en sak som är mycket säkert när det kommer till The Girl with All the Gifts, det är inte bara Melanie som är speciell det är hela den här fantastiska boken! Jag är helt kär! Det tog mig rätt många dagar att läsa ut den här boken men det var inte på grund utav den var tråkig eller seg, jag hade helt enkelt inte med tid. Men det kanske var tur eftersom då drog jag ut på hela historien i några dagar extra! Det är lite svårt att skriva en recension utan att avslöja något viktigt i historien men jag kan i alla fall säga att jag var verkligen helt fast efter första kapitlet. Det finns så mycket hjärta och kärlek i den här boken som stundtals är riktigt hjärtkärande. Mixa sen det med en spännande historia med många unika inslag så har vi enligt mig en riktigt fullträff. Det är en enastående fristående bok som verkligen griper tag i en och samtidigt ger läsaren en pulshöjare på flera ställen. Lika lite som jag visste om boken innan jag började läsa lika lite kunde jag lista ut under tidens gång. Helt enkelt en mycket bra historieuppbyggnad. 

Så himla kul att när jag läser igenom den här recension så säger den egentligen inget om själva handlingen. Men jag vill inte spoila er som vill läsa den här boken! Jag kan dock säga att jag verkligen rekommendera den till i princip alla. Kanske inte till de som är lite känsliga för hjärtskärande händelser eller ni som är skräckrädda men annars borde ni verkligen kolla upp den här boken! Det är en mycket unik och fascinerande berättelse och jag kommer inte att glömma Melanie och hennes historia på mycket länge!

Betyg 9/10

Boken finns att köpa Adlibris, Bokus & Cdon.


4 kommentarer:

 1. Jag älskade också den här boken. Blev jätteförvånad av själva handlingen, och absolut älskade slutet. Plus att Melanie verkligen var en alldeles enastående karaktär. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst blev man förvånad. Ja Melanie är någor alldeles extra. :)

   Radera
 2. Tack för din recension! Det gjorde att jag läste den nyligen och älskade den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud så kul!!! Jag älskar verkligen den här boken så det är så kul att höra att andra oxå gör det :D

   Radera