lördag 21 februari 2015

Fairest: Levanas Story - Marissa Meyer

Titel:  Fairest: Levanas Story
Författare: Marissa Meyer
Serie: The Lunar Chronicles #3.5
Språk: Engelska

Utgiven: Januari 2015
Antal Sidor: 222

Beskrivning från Goodreads:
Mirror, mirror on the wall,
Who is the fairest of them all?

Fans of the Lunar Chronicles know Queen Levana as a ruler who uses her “glamour” to gain power. But long before she crossed paths with Cinder, Scarlet, and Cress, Levana lived a very different story – a story that has never been told . . . until now.
Kommentarer:
För att minska längtan efter Winter släppte Meyer mycket passande en mellanbok nu januari där vi får lära känna drottning Levana och se hur hon har blivit den onda regenten vi har lärt känna i de tidigare böckerna. Meyer skriver så bra och den här novellen bara ökar min kärlek till den här fantastiska serien. Hur ska vi klara oss när Winter är utläst?

Levana har inte haft det lätt, det är en sak som är säker och allt är så mycket mer förståeligt nu efter den här novellen. Det finns en anledning till varför hon beter sig som hon gör och man har en helt annan relation till henne nu än vad man hade tidigare. Det är dock lite farligt att läsa den här typen av noveller som framställer de "onda" mer mänskliga, man börjar tycka synd om dem! Men det är en fantastisk liten novell och det är väldigt kul att läsa om både prinsessan Selene och Winter som man har lärt känna i de tidigare böckerna. Om Meyers anvsikt med den här novellen är att öka intresset för Winter har hon defitnivt lyckats. Jag är så peppad! Om ni planerar att läsa Winter så tycker jag absolut ni ska läsa den här novellen innan. Mycket faller på plats när det gäller Levana men man får även mycket annat "matnyttig" information om prinsessorna och Luna överhuvudtagen. Rekommenderas!

Nu håller jag bara tummarna att informationen på Goodreads stämmer och att Winter kommer att vara 800(!) sidor lång, för det skulle vara fantastiskt!

Betyg 6/10Andra böcker i serien:
1. Cinder
2. Scarlet
3. Cress
3.5 Fairest
4. Winter


Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar