tisdag 10 februari 2015

Systrars Öde - Jessica Spotswood

Titel: Systrars Öde
Författare: Jessica Spotswood
Serie: Systrarna Cahill #3
Förlag: Rabén & Sjögren
Språk: Svenska
Antal Sidor: 312
Utgiven: Januari 2015
Rec ex: Ja

Beskrivning från Goodreads: 
Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor.
Som om det inte vore nog måste Cate dessutom försöka få Finn att minnas vad de hade tillsammans. Efter Mauras svek har Finn inget minne av Cate längre. Och Tess syner blir allt starkare, profetian om att en Cahillsyster kommer att döda en annan verkar inte längre osannolik.


Kommentarer:
Åh den avslutningen. Vet inte riktigt om man ska skratta eller gråta. Systrars Öde är verkligen en serieavslutning med mycket mixade känslor. Det är lite svårt att veta hur man ska reagera så här efteråt men en sak vet jag med säkerhet - Jag kommer sakna den här serien väldigt mycket!
 
Jag är imponerad av hur Spotswood väljer att genomföra den här boken och på de sättet hon avslutar hela serien. Vissa saker och händelser är rätt väntade och jag kunde gissa mig till delar av historien men sen kommer det oväntade händelser som ställer allt på spets och gör hela läsupplevelsen mycket mer spännande och fängslande. I och med att den är så kort och lättläst samtidigt som den är spännande tog det inte många sittningar innan den var utläst, sidorna bara flög fram.

Det var inte kärlek vid första ögonkastet när jag läste Farlig Förmåga men desto mer tid jag har spenderat med Cate och hennes systrar, desto mer har den här serien växt i mina ögon. Cate som var så försiktig när man först lärde känna henne blommar verkligen ut i Systrars Öde. Hon tar beslut, står upp för sig själv och vågar använda sin magi för att göra gott. Hon är tusen gånger mer intressant nu och jag kan inte annat än att heja på hennes utveckling. Maura och Tess har också vuxit sen man lärde känna dem men mitt hjärta ligger hos Cate, hon är huvudpersonen i den här boken av en anledning.

Jag är nöjd med den här boken och som sagt lite imponerad av Spotswood och hela avslutningen. Allt ställs på sin spets och man märker snabbt att nu är det allvar. En mycket stark final helt enkelt. Den här serien är ett måste om man gillar historiska romaner, magi, häxor eller bara vill läsa en bra ungdomsserie. Jag kan i alla fall varmt rekommendera den till alla som är intresserade. Nu måste jag dock försöka hitta en ny bra serier om häxor, jag har definitvt fått mersmak efter jag har lärt känna Cate och hennes systrar.


Betyg 8/10

Andra böcker i serien:

1. Farlig Förmåga
2. Stjärnmärkt
3. Systrars Öde

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och Cdon.

1 kommentar:

  1. Jag tyckte om boken, även om jag hade hoppats på en störe twist

    SvaraRadera