måndag 16 mars 2015

Den Lille Prinsen - Antoine De Saint-Exupéry

Titel: Den Lille Prinsen
Författare: Antoine De Saint-Exupéry
Förlag: Modernista
Språk: Svenska
Antal Sidor: 96
Utgiven: Februari 2015
Rec ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

Mitt ute i Saharaöknen, där en pilot tvingats nödlanda sitt flygplan, dyker en liten prins upp från ingenstans. Det tar lite tid för dem att förstå varandra. Men så kommer också den lille prinsen från en annan planet, där hans ros väntar på honom. En dag reste han hemifrån, efter smärre osämja med rosen, för att hitta nya vänner och lära sig saker.

Det var så han mötta människan, som förbryllar honom. Varför värderar hon så gärna sin tillvaro med hjälp av siffror? Eller dömer efter utseende, när den sanna skönheten ju inte går att se med ögonen? Det är några av de frågor som begrundas medan flygaren och prinsen "tämjer" varandra, vilket enligt den lille prinsen är svaret på kärlekens mysterium.


Kommentarer:
Jag fick den här boken som en överraskning på posten och trots att det inte är en bok jag själv har valt är jag glad över att ha läst den och att den nu står hemma i bokhyllan. Den Lille Prinsen är en världskänd barnboksklassiker som har sålts i över 140 miljoner exemplar och finns översatt till 260 språk. Det är inte varje dag man läser en av de stora klassikerna och jag måste säga att jag gillar den.

Det är en mycket speciell bok, mycket poetiskt och lätt filosofisk. Inte så man tänker sig en typisk barnbok men väldigt mysig. Stundtals är den lite förvirrande men jag fattade snabbt tycke för den Lille Prinsen och trots att jag visst att det är var en barnbok blev jag lite berörd av hans öde. Precis som piloten ville jag ta hand om Prinsen och se till att han hade det bra.

För mig är det lite svårbedömt till vilken ålder den här boken passar bäst till, det är absolut en barnbok men kan så klart läsas av alla. Jag kommer absolut spara den här i min bokhylla och kanske någon dag läsa den för mina framtida barn? Märklig tanke!


Betyg 6/10

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus.

2 kommentarer: