måndag 6 juli 2015

Sammansvärjningen - Ursula Poznanski


Titel: Sammansvärjningen
Författare: Ursula Poznanski
Serie: Sveket #2
Förlag: Opal
Språk: Svenska
Antal Sidor: 440
Utgiven: Maj 2015
Rec ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

Ria och hennes vänner har växt upp i sfärernas trygghet som skyddar mot den ogästvänliga naturen utanför. Nu lever de ett liv i hemlighet i världen utanför sfärerna, i staden under staden. Varken klanerna eller sfärbefolkningen får veta var de är, de hotas från olika sidor. Endast några få är invigda. Ria och hennes vänner vill försöka komma fram till varför de hotas till livet, och Ria hittar ett spår i det gamla biblioteket. Men det går för långsamt framåt. Sandor, klanfurstens andreman, och Ria inleder en försiktig relation, men när klanfursten dör i skadorna av ett fiendeangrepp och Sandor blir klanfurste vill han plötsligt och oförklarligt inte veta av Ria längre. Nu känns det ännu viktigare att hitta svaret på frågorna kring hotet.

Kommentarer:
Jag fick hem både Sveket och Sammansvärjningen samtidigt och eftersom jag gillade Sveket så var det inga som helst konstigheter att fortsätta med uppföljaren direkt efteråt. Detta är alltså bok två i den här serien och historien fortsätter där Sveket slutade.

Serien började mycket bra med den första boken och fortsätter starkt med Sammansvärjningen. Historien intensifieras och det börjar hända väldigt mycket spännande saker och den utvecklas helt i min smak. Ria och hennes vänner fortsätter sin kamp mot det okända hotet men man märker tydligare i denna boken att de börjar bli lite splittrade. De har lite olika mål och prioriterar på olika sätt. Det är en rätt naturlig utveckling i och med att deras karaktärer utvecklas och de har olika mål i livet. 

Efter den första boken hade jag rätt mycket frågor på allt som hände under historiens gång och som tur är får man svar på en del av dem i denna boken. Men med svaren på frågorna så tätnar komplotten och berättelsen tar en liten ny vändning och jag gillar det så mycket! Nya frågor och nya potentiella händelseutvecklingar dyker upp och jag tror verkligen att den sista boken kommer bli riktigt, riktigt bra. Jag hoppas verkligen fler får upp ögonen för den här serien för den är väldigt intressant och spännande. 

Det är precis som i den tidigare boken ett högt tempo men med ett språk som flyter på väldigt bra. Sen är det en medryckande och fängslande handling som gör att man plöjer igenom boken väldigt snabbt och inte minst är karaktärerna fascinerande. En mycket bra bok helt enkelt!Betyg 8/10


Andra böcker i serien:
2. Sammansvärningen
3. Slutet


Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och Cdon.

4 kommentarer:

 1. Har läst första boken i serien och tyckte verkligen om den! Ser fram emot att få plocka upp Sammansvärningen, låter som om det kommer bli en spännande uppföljare!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja då kommer du absolut tycka om denna med :)

   Radera
 2. Jag gillade också den här, och jag ser så fram emot nästa bok. Är väldigt nyfiken på hur allt kommer att sluta. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja visst är det spännande! Opal sa att den sista boken släpps till våren! Synd att man inte kunde tyska ;)

   Radera