onsdag 24 april 2013

Giftet - Maria V. Snyder

Namn: Giftet
Författare: Maria V. Snyder
Serie: Study #1
Förlag: Harlequin
Språk: Svenska
Antal sidor: 368
Utgivningsår: 2013
Rec ex: Ja


Beskrivning från Adlibris:
Mord, kaos och magi ...Instängd i mörkret som omsluter mig som en kista har jag inget som distraherar mig från mina minnen - minnena av att döda Reyad. Han förtjänade att dö, men enligt lagen gör även jag det. Här i Ixia är straffet för mord avrättning. Och nu väntar jag på bödeln.
Men samma lag som fördömer mig kan också rädda mig. Ixias provsmakare -som försäkrar att befälhavarens mat inte är förgiftad - har dött. Och enligt lagen ska den fånge som står på tur för avrättning erbjudas jobbet. Det vill säga jag.

Kommentarer:
Underbar bok, efter några sidor var jag fast! När jag läste den här boken kom jag på hur mycket jag har saknat episk fantasy. Det är något speciellt med en påhittad magisk värld. I den här boken får vi möta en helt ny värld, nya regler, nya karaktärer och jag köper nästan allt. Snyder har byggt upp en värld som känns realistisk, spännande och intressant.

Jag föll direkt för huvudkaraktären Yelena, hon är stark, självständig och har ett mystiskt förflutet men hon bär även på hemska minnen från sin barndom. Yelena känns väldigt äkta och jag kom på mig själv att verkligen hoppas att det skulle gå bra för henne och jag satt med andan i halsen när hon stod inför olika faror.

Boken innehåller en härlig blandning av olika karaktärer. Här finns äkta vänner, bedragare, magiker, tjuvar, kvinnliga soldater och riktigt onda män. Boken är full med överraskningar och oväntade händelser som gör det till en riktigt unerhållande läsupplevelse. Jag kommer defintivt läsa bok nummer två(Magin) så snart jag kan. Jag längtar redan tillbaka till Yelena och hennes värld. Författaren har planerat att ge ut sex böcker i serien, jag hoppas verkligen att Snyder kan hålla samma kvalitet genom alla böcker för då har jag mycket bra läsning att se fram emot!

Spoiler:
- En sak jag inte förstod var generalen, är han en kvinna som nu är en man eller vad är grejen? Jag fattade verkligen inte det där med leoparden?
- Jag gillade verkligen hur allt utvecklades mellan Yelena och Valek. Det var skönt att läsa en historia när de inte blev blixtkära utan att de fick lära känna varanadra först!
- Hur mycket hungerspels-vibbar fick ni när Yelena befann sig uppe i trädkronorna? Nu vill jag läsa om hungerspelen!!

Betyg 8/10


Andra böcker i serien:
1. Giftet

2. Magin 

3. Elden
6. Dawn Study

Mellanböcker:
1.5 Assassin Study
3.5 Power study
3.6 Ice study 


Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

4 kommentarer:

 1. Kul att du gillade boken! Andra boken är på vissa sätt ännu bättre! :)
  Jag trodde bara att det var tre böcker i serien (+ mellanböckerna) och att dem tre andra var dem Engelska "Glass"-böckerna som handlade om Opal (som finns med i andra boken) och hennes äventyr istället för Yelena. Men det känns passande att det är en del i serien, bara att det är en annan huvudperson! Är glad över att dem kommer på Svenska iaf! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag ser så fram emot bok två! Som jag har föstått det har Snyder fått kontrakt för 6 böcker i study serien... utöver de tre som finns i Glass-serien. Hoppas det iaf för då finns det massa böcker att läsa :) Ska defintivt läsa Glass-serien oxå!

   Radera
 2. Är väldigt sugen på denna serien!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du måste defintivt de den en chans!

   Radera