söndag 4 maj 2014

Dödens Trubadur - Fredrik Lindblom

Namn: Dödens Trubadur
Författare: Fredrik Lindblom
Förlag: Acentoria
Språk: Svenska
Antal Sidor: 552
Utgiven: Mars 2014
Rec-ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:
Efter att ha stulit en bit bröd till sin svältande hund tvingas två barn fly för sina liv. Jagade av stadsvakter, med höjda svärd och spjut, tar de sin flykt till den väldiga Suspiriaskogen. Vilse och utmattade stöter de på den mest osannolika av personer - en ung, fager trubadur med till synes oanade krafter. Mötet med trubaduren blir början på ett hisnande äventyr med löften om trygghet och en bättre morgondag - men gör de rätt i att lägga sina liv i händerna på en främling? Och vad menar han med att de är De utvalda?


Kommentarer:
Ja precis som Röd Skymning är Dödens Trubadur en fantastisk vacker bok med sina enormt vackra illustrationer! Jag sa det i den andra recensioner men säger det igen att det blir en helt annan läsupplevelse när man samtidigt får följa historien både genom bilder och text. Jag önskar att fler böcker skulle anamma det här konceptet! 

Det märks att det har gått några år mellan Röd Skymning och Dödens Trubadur, jag tycker att både språket och berättartekniken har blivit bättre och själva historien är mer flytande och sammanhängande. Sen föredrar jag Dödens Trubadur för att den är mer inriktad på magi och äventyr till skillnad från Röd Skymning där krig och död stod i fokus. Magin har som sagt fått en stor roll i denna bok och jag gillar det verkligen, man får följa med på ett fascinerande äventyr som innehåller allt man kan tänka sig, ett magiskt slott, gamla legender, onda varelser och stora uppoffringar. Ett riktigt fantasy äventyr! 

En av sakerna som jag verkligen gillar med den här berättelsen är ovissheten, man har inte en aning om vad som kommer hända på nästa sida. Det sker ständigt nya saker och man blir introducerad till ett flertal fantasifulla karaktärer som gång på gång ändrar historiens gång. Man får vara på tårna när man läser eftersom hela äventyret svänger fram och tillbaka och det kan i princip hända vad som helst. Det är de som är så magiskt när man läser fantasy, det är endast fantasin som sätter gränser. Lindblom har lyckats väldigt bra med det i Dödens Trubadur, tror man att man har funderat ut hur allt fungerar och vad som kommer ske så har man ändå fel och man blir ännu en gång fascinerad över den fantasi som ligger bakom ett sånt här äventyr. 

Jag gillar verkligen Dödens Trubadur, det är en unik och fantasifull historia som verkligen förtjänar mer uppmärksamhet i bokvärlden. Den rekommenderas varmt till alla som älskar fantasy och till de som vill svepas med i riktigt äventyr. 

Två illustrationer från boken! Helt fantastiska! 
 Bildkälla: http://ascentoria.se/

Betyg: 8/10

Andra böcker i serien:
1. Röd Skymning 
2. Dödens Trubadur 


Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar