söndag 18 maj 2014

The Eternity Cure - Julie Kagawa

Namn: The Eternity Cure
Författare: Julie Kagawa
Serie: Blood of Eden #2
Språk: Engelska
Antal sidor: 434
Utgiven: April 2013

Beskrivning från Goodreads:
She has done the unthinkable: died so that she might continue to live. Cast out of Eden and separated from the boy she dared to love, Allie will follow the call of blood to save her creator, Kanin, from the psychotic vampire Sarren. But when the trail leads to Allie's birthplace in New Covington, what Allie finds there will change the world forever—and possibly end human and vampire existence. There's a new plague on the rise, a strain of the Red Lung virus that wiped out most of humanity generations ago—and this strain is deadly to humans and vampires alike. The only hope for a cure lies in the secrets Kanin carries, if Allie can get to him in time. Allison thought that immortality was forever. But now, with eternity itself hanging in the balance, the lines between human and monster will blur even further, and Allie must face another choice she could never have imagined having to make.

Kommentarer:

Det här är en riktigt bra vampyrbok och definitivt ett hett tips om ni gillar vampyrer, monster och mycket action. De Odödligas Regler slutade med att Allison lämnade den lilla grupp av människor hon hade hjälpt till Eden och när The Eternity Cure börjar återförenas vi med Allison när hon är på sin jakt efter sin skapare Kanin. Den här boken börjar inte riktigt lika starkt som den första men det dröjer inte speciellt länge innan det drar igång på riktigt. Det är mycket action, mycket blod och mycket monster! Kagawa kan verkligen skriva actionscener och trots att det går väldigt snabbt i många av slagsmålscenerna känns det alltid som man hänger med och språket flyter på väldigt smidigt.

I början när man lärde känna Allie som vampyr var hon alltid lika försiktig och nästan lite rädd för sig själv och sina egna krafter. Man fick en lite glimt av en tuffare Allie i slutet av första boken och under The Eternity Cure blommar hon ut ordentligt och blir betydligt tuffare och hon accepterar att hon faktiskt är en vampyr med allt vad det innebär. Jag gillar den nya och lite ondare Allie! Hon är i princip oslagbar som vampyr med sitt samurajsvärd och jag kan inte annat här störtgilla henne trots att hon då och då använder människor som föda. Hon är helt enkelt cool!

Det är en väldigt spännande mix av karaktärer Kagawa låter oss lära känna, vi återser en del från den första boken och vi lär även känna lite nya ansikten. Det finns mycket onda och sluga karaktärer som man aldrig skulle kunna lita på och det gör hela historien spännande, man vet aldrig riktigt vad man har dem. Det här är definitivt ingen solskenshistoria utan boken är fylld av blod, smärta och rå ondska men det gör den inte mindre bra, tvärtom jag gillar allt som är rått och hemskt så den här boken passade mig utmärkt. Den slår inte De Odödligas Regler, utan är lite av en typisk "mittenbok". Den har sin fantastiska stunder, ex slutet är ju inte av denna värld! Men det är en väldigt läsvärd bok och jag tror den sista och avslutande boken kommer bli amazing! 

SPOILERS:
- Jag hade mina misstankar om att Zeke inte skulle klara sig som människa genom den här serien och jag antar att han nu är omvandlad till vampyr? Lite tveksam till hur han ska klara sig som vampyr och hur han kommer hanterar det om så nu är fallet. 
- För om den här serien ska kunna få ett "lyckligt" slut är det ju nästan tvunget att Zeke bli vampyr. En människa och vampyr kan aldrig hålla ihop speciellt länge, om de båda är vampyrer kan de ju leva tillsammans i all evighet^^ Men vi får väl se hur allt knyts ihop i den sista boken..
- HATAR Stick! Seriöst? Han kunde inte dö tillräckligt snabbt enligt min åsikt. 


Betyg: 8/10

Andra böcker i serien:

1. De Odödligas Regler
2. The Eternity Cure
3. The Forever Song

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar