måndag 18 januari 2016

4.50 från Paddington - Agatha Christie

4.50 från Paddington (inbunden)Titel: 4.50 från Paddington
Författare: Agatha Christie
Serie: Miss Marple #8
Förlag: Bookmark Förlag
Språk: Svenska
Antal Sidor: 290
Utgiven: September 2015

Rec-ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

När mrs McGillicuddy tar 4.50-tåget från Paddington för att hälsa på sin väninna Jane Marple inträffar något hemskt! Hon blir vittne till hur en man stryper ihjäl en kvinna i ett förbipasserande tåg. Men det finns varken ett lik, andra vittnen eller misstänka gärningsmän. Och ingen tar mrs McGillicuddy på allvar ingen förutom miss Marple


Kommentarer:
4.50 från Paddington är en av Christies klassiker och ofta igenkänd även av de som inte är speciellt insatta i hennes verk. Jag har för mycket länge sedan sett en filmatisering av den här boken så när jag började läsa hade jag en svag aning om hur historien såg ut men jag hade glömt alla detaljerna. Men oavsett hur mycket bakgrundsfakta man har innan man ger sig in i den här historien går det inte komma undan hur härlig den är! Det är så skönt att läsa en bok av Christie för man vet att man är i goda händer. Man bjuds på en underhållande pusseldeckare i härliga miljöer och med roliga karaktärer. Våran huvudkaraktär Miss Marple står för ovanlighetens skull inte i centrum av historien hela tiden utan i det här fallet håller hon sig lite mer i bakgrunden och kommer istället med smarta idéer som leder utredningen i rätt riktning.

Har man läst en eller flera av Agatha Christies böcker känner man igen konceptet som historien bygger på men det är ju även en av tjusningarna med hennes böcker. Det är aldrig samma typ av berättelser eller karaktärer men det finns alltid ett eller flera mord att lösa och det är ju därför man läser den här typen av böcker! Jag är väldigt glad över att Bookmark Förlag har valt att göra en nyöversättning av Christies böcker så att de blir aktuella igen och på så sätt når ut till fler och nya läsare. Förhoppningsvis kan hennes historier leva vidare ännu länge och glädja ännu fler läsare!

Betyg: 8/10

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus & Cdon.


2 kommentarer:

 1. Vet att jag sett denna filmatiserad. Men har typ glömt allt haha så skulle lugnt kunna ge mig på boken! :)
  Tycker om Miss Marple. :)
  Omslaget som du har i inlägget är ju helt underbart också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja man glömmer ju så snabbt och det är så mysigt att läsa böckerna!

   Radera