fredag 22 januari 2016

Winter - Marissa Meyer

Titel: Winter
Författare: Marissa Meyer
Serie: The Lunar Chronicles #4
Språk: Engelska

Utgiven: November 2015
Antal Sidor: 824

Beskrivning från Goodreads:
Princess Winter is admired by the Lunar people for her grace and kindness, and despite the scars that mark her face, her beauty is said to be even more breathtaking than that of her stepmother, Queen Levana. Winter despises her stepmother, and knows Levana won’t approve of her feelings for her childhood friend—the handsome palace guard, Jacin. But Winter isn’t as weak as Levana believes her to be and she’s been undermining her stepmother’s wishes for years. Together with the cyborg mechanic, Cinder, and her allies, Winter might even have the power to launch a revolution and win a war that’s been raging for far too long.

Kommentarer:
Årets bästa bok 2015. En episk avslutning. Bästa serien på länge. Jag älskar alla de här böckerna men Winter ta hem priset. Så j*kla fantastisk.

Typ så. Behöver jag säga mer?

Jag minns det SÅ väl. Alla älskade Cinder och jag var mycket tveksam. En cyborg? Inte min grej. Lånade den till slut på bibblan tillsammans med Across the Universe som jag också var tveksam till och titta vad jag skrev i inlägget: "Vem vet, det kanske slutar med två nya favoritserier?" Sjukt! Across the Universe var inte alls min grej men The Lunar Chronicles räknar jag numera som en av mina absoluta favoriter!

Winter är i mina ögon en perfekt bok. Jag äskade verkligen varenda sida av den och det var många! Det är så snyggt upplagt. Första boken handlar om Cinder, andra om Scarlet och Cinder, tredje om Cress, Scarlet och Cinder och nu i sista Winter, Cress, Scarlet och Cinder tillsammans. Sjukt bra! Plus att man inte få glömma alla andra fantastiska karaktärer: Kai, Iko, Wolf, Captian Thorne, Levana, Jacin och så många mer. Så mycket personligheter och egenskaper som gör det här till en strålande berättelse. Det kan ju nämnas att jag är svag för den är typen av avslutningar i en serier. Ni vet när allting faller på plats och de olika karaktärerna samlas och jobbar tillsammans. Men trots att det är en "fairytale retelling" är inte allt lika rosenskimrande som i sagorna. Det är trots allt en revolution som pågår och ett krig mot drottningen, det får man inte glömma och det märks även av i berättelsen. 

Jag kan använda alla superlativ jag vet men det går aldrig riktigt att beskriva Winter och de andra böckerna. Historien blir bara bättre och bättre ju längre man kommer och det finns säkert brister i både Winter och de andra böckerna men jag kommer bara ihåg det som en fantastisk läsupplevelse. Även om ni inte vill läsa den här serien (vilket in VERKLIGEN borde) så testa en annan bok ni är lite osäkra på. Det kanske bli eran nya favoritserie! Man vet aldrig. 

Betyg 10/10


Andra böcker i serien:
1. Cinder
2. Scarlet
3. Cress
3.5 Fairest
4. Winter 

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och CDON.

4 kommentarer:

 1. Jag ser verkligen fram emot att läsa Winter, men jag vill samtidigt inte att serien ska ta slut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju tyvärr så! Men du har massa härlig läsning framför dig!!

   Radera
 2. Brukar vara rädd för att läsa recensioner av böcker jag vill läsa för att bli det minst spoilad - men din var riktigt bra! Tror jag verkligen ska läsa böckerna nu!! :D Tack!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Du måste ge dem en chans iaf, hoppas du gillar dem!

   Radera