torsdag 20 mars 2014

Chosen at Nightfall - C.C Hunter

Titel: Chosen at Nightfall
Författare: C.C Hunter
Serie: Shadow Falls #5
Språk: Engelska
Antal sidor: 400
Utgiven: April 2013

Beskrivning från Goodreads:
When Kylie Galen left Shadow Falls, she thought it was the hardest decision of her life. Heartbroken and separated from everyone she loves, she finally comes to terms with her abilities and what it means to be a chameleon. But as Kylie's journey comes to a close, she must return to the camp that started it all...and she must finally choose between the two boys who love her. The werewolf who broke her heart when he chose his pack over her, and the half-fae who ran from their intense attraction before they ever really had a chance. For Kylie, everything will finally be revealed and nothing will ever be the same.

Kommentarer:
Shadow Falls serien är avslutad, jag är som vanligt lite ledsen eftersom en bra serie är slut men jag är även rätt nöjd med hur det slutade plus att jag har spinnoff serien: Shadow Falls: After Dark att se fram emot!

Det var en helt ok serieavslutning, om jag hade fått önska hade jag velat se lite mer action och att det hände lite mer i slutet. Jag tyckte att själva upplösningen fick alldeles för lite plats, jag väntade och väntade och sen var det typ över på 10 sidor. Lite tråkigt.

Men jag gillar verkligen hur Kylie har utvecklats i den här serien, speciellt i de två sista böckerna. Hon har vuxit som person och i den här boken började hon även använda och utveckla sina krafter på riktigt. Men det är inte bara Kylie som har utvecklats under den här serien utan nästa alla karaktärer har tagit ett stort kliv framåt och jag är så himla stolt(?) och glad över hur allt slutade. Det är nog bara en sak som irriterar mig när det gäller karakärerna och det är: SPOLIER: Jag är inte så förjust i att Kylie valde Lucas, det kändes inte riktigt rätt efter vad hon hade hänt i bok 4a.

Jag är i det stora hela mycket nöjd med den här avslutningen och hela Shadow Falls serien. Det är en väldigt mysig serie med fokus på vänskap och kärlek men även på personlig utveckling blandat med magi, varulvar och vampyrer. En härlig blandning, helt enkelt. Det känns betryggande att det ska komma en spinnoff serie nu i maj som då ska handla om allas favoritvampyr Della. Jag älskar Della och tror det kommer bli en riktigt bra serie!


Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
1. Born at Midnight
2. Awake at Dawn
3. Taken at Dusk
4. Whispers at Moonrise
5. Chosen at Nightfall

Mellanböcker:
0.5 Turned at Dusk
4.5 Saved at Sunrise

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

1 kommentar:

  1. Jag håller med ang spoilern. Det gjorde mig väldigt irriterad, och det värsta är att jag tyckte aldrig att han bad om ursäkt ordentligt. Jag trodde det skulle kännas bättre när jag läste om serien, men nej.. :/

    SvaraRadera