måndag 9 juni 2014

Läsordning TMI & TID??

En sak som jag har funderat lite på som jag tänkte att ni kanske kan ge mig lite råd i:
Vilken ordning ska man läsa Cassandra Clares böcker i?
Eller ska och ska, vilken har ordning har ni läst dem i?

Jag har bara läst de två första böckerna i TMI serien men planerar att ge mig på de här två serierna nu när den sista boken har släppts. Som jag förstår det finns det två "vanligare" sätt att läsa dem:

Först hela TMI för att sen läsa TID efter:
City of Bones
City of Ashes
City of Glass
City of Fallen Angels
City of Lost Souls
City of Heavenly Fire
Clockwork Angel
Clockwork Prince
Clockwork Princess

Eller att läsa dem i utgivningsordning:
City of Bones
City of Ashes
City of Glass
Clockwork Angel
City of Fallen Angels
Clockwork Prince
City of Lost Souls
Clockwork Princess
City of Heavenly Fire
 Om jag ska läsa dem i den här ordningen så måste jag ta och köpa Clockwork Angel snart eftersom den står näst på tur efter City of Glass

 Eller det kanske inte spelar någon roll alls? 

9 kommentarer:

 1. Jag rekommenderar starkt att du läser i utgivningsordningen eller hela TID innan du läser TMI. Sista boken i TMI innehåller nämligen STORA spoilers om hur TID slutar.

  Själv läste jag i utgivningsordningen och det har funkat bra. Tror att det funkar lika bra med att läsa hela TID först och sen TMI också. Du har iaf två bra serier framför dig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det låter absolut som en bra ide! Jag ska bara ta tag i serierna snart :)

   Radera
 2. Jag har inte läst nyaste TMI boken, men annars har jag läst efter utgivningsordningen och det har fungerat riktigt bra. :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med Anna! :) Själv läste jag de fyra första TMI, sen de två första TID, City of Lost Souls, Clockwork Princess & City of Heavenly Fire. Men som sagt, CoHF innehåller stora spoilers för Clockwork Princess, och jag tror att du får det mesta av båda serierna om du läser dem i utgivningsordningen, eller hela TID innan de tre sista böckerna i TMI. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kommer definitivt bli utgivningsordningen. För då få jag tillfälle att köpa hem Clockwork Angel snart och nya böcker är ju aldrig fel :) tack så mkt!

   Radera
 4. Håller med Anna och Petra, läs dem i utgivningsordning eller läs TID först, för CoHF innehåller stora spoilers för Clockwork Princess :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer antagligen bli utgivningsordningen! Tack för hjälpen :)

   Radera
 5. Din fråga hjälpte även mig att besluta mig om att vänta med heavenly fire som förhoppningsvis hamnar i brevlådan snart (bookdepository har blivit så sega!) och läsa TID först! Men oj vad läslistan ökades på för minns ju knappt de 5 böcker jag läst...

  SvaraRadera