måndag 26 augusti 2013

All Our Yesterdays - Cristin Terrill

Titel: All Our Yesterdays
Författare: Cristin Terrill
Serie: Cassandra Chronicles #1
Språk: Engelska
Antal Sidor: 368

Utgivningsår: 2013

Beskrivning från Goodreads:
"You have to kill him."Imprisoned in the heart of a secret military base, Em has nothing except the voice of the boy in the cell next door and the list of instructions she finds taped inside the drain.
Only Em can complete the final instruction. She's tried everything to prevent the creation of a time machine that will tear the world apart. She holds the proof: a list she has never seen before, written in her own hand. Each failed attempt in the past has led her to the same terrible present-imprisoned and tortured by a sadistic man called the doctor while war rages outside. 


Kommentarer:
Det här var faktiskt en mycket trevligt överraskning! Jag har inte läst så många böcker om tidsresor, men efter All Our Yesterdays kommer jag definitivt försöka läsa fler. 

Boken har två olika berättarröster: Em och Marina som är två väldigt olika unga tjejer. Em är hård, beslutsam och har ett uppdrag som går ut på att försöka rädda världen. Marina däremot är en rätt typisk tonårstjej, populär, egoistisk och vädligt osäker. Em lever i en framtida värld där så många saker har gått fel att det enda alternativet är att resa tillbaka i tiden och försöka ställa allt till rätta. Till sin hjälp har hon Finn, en ung kille med hjärta och hjärna på de rätta ställerna. Jag gillar honom och Em skarpt!
Marina däremot är betydligt jobbigare. Hon är rik, bortskämd och hela hennes värld roterar kring sin bästa kompis James som hon är hopplöst förälskad i. Åh jag tycker hon är jobbig! James lika så.

Historien blir så spännande när de reser bakåt i tiden, man vet inte riktigt vad som ska hända och hur tidsresorna fungerar. Det är en vädligt öppen berättelse och eftersom de håller på att försöka ändra tidens gång vet man aldrig hur det ska sluta. En av sakerna All our Yesterdays tar upp är hur svårt det kan vara att dela upp allt i gott och ont. Vilken sida står man på om man är villig att döda 10 000 människor för förhindra ett krig med betydligt mer offer? Vad är man beredd att offra för att få en bättre värld? Jag tycker den här typen av dilemman är så himla intressant och jag gillade verkligen hur författaren vävde in det i historien.

En sak som förvånade mig är att det ska komma ut en uppföljare 2014. Jag var helt säker på att detta var en "stand-alone" och jag vet inte riktigt om jag är sugen på en uppföljare. Berättelsen bands ihop så snyggt på slutet och det blir lite tjatigt när VARENDA bok ska ingå i en serie. Men som sagt en spännnande och fängslande bok, absolut läsvärd!

Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
1. All our Yesterdays

2. Untitled

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

4 kommentarer:

 1. Den här är jag väldigt nyfiken på, men måste verkligen läsa lite fler av böckerna jag har i bokhyllan innan jag köper nya. ^^

  Tycker också att det börjar bli tjatigt när det hela tiden ska vara en serie. Saknar verkligen riktigt bra stand-alone böcker.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med om att det börjar bli lite tjatigt med nya serier av böcker som först verkar vara stand-alones. Kanske författaren såg att den fått bra respons och bestämde sig för att göra det till en serie istället? Jag är lite nyfiken på den här, men i så fall tror jag att jag bara läser den första boken och låter det vara där om slutet knyts ihop bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det säkert.. Det är nog många böcker som är tänkta som stand-alones från början..

   Radera