måndag 12 augusti 2013

Wool - Hugh Howey

Titel: Wool
Författare: Hugh Howey
Serie: Silo #1

Språk: Engelska
Antal sidor: 537
Utgivningsår: 2013

Beskrivning från Adlibris:

In a ruined and toxic landscape, a community exists in a giant silo underground, hundreds of stories deep. There, men and women live in a society full of regulations they believe are meant to protect them. Sheriff Holston, who has unwaveringly upheld the silo's rules for years, unexpectedly breaks the greatest taboo of all: He asks to go outside.

His fateful decision unleashes a drastic series of events. An unlikely candidate is appointed to replace him: Juliette, a mechanic with no training in law, whose special knack is fixing machines. Now Juliette is about to be entrusted with fixing her silo, and she will soon learn just how badly her world is broken. The silo is about to confront what its history has only hinted about and its inhabitants have never dared to whisper. Uprising.Kommentarer:

Wool är fantastisk! Den är briljant, häpnadsväckande och en av de bästa dystopierna jag har läst. Nu kanske det verkar som jag tar i men jag vet inte om det går att beskriva denna boken på något annat sätt.

Världen man får lära känna i Wool är en ogästvänlig plats med giftig luft och obebodda marker. Den giftiga luften har bidragit till att människorna nu lever i en gigantisk underjordisk silo. Silon har varit bebodd i flera generationer och ingen i den nuvarande populationen kan föreställa sig en värld utanför silons väggar.

Jag är totalt fascinerad över silon och dess uppbyggnad! Silon är 144 våningar djup och en enda lång spiraltrappa går hela vägen från våning 1, där man finner borgmästaren och polisen ända ner till våning 144 där man hittar mekanikerna. Här emellan finns allt mellan himmel och jord; sjukhus, djurfarmer, bostäder och skolor. Allt är så genomtänkt och välplanerat och jag kan inte annat än att bli helt uppslukad av denna underjordiska värld.

När man börjar läsa Wool får man ingen större förklaring över hur världen är uppbyggd eller hur samhället fungerar, utan sakta men säkert under läsandets gång lär man sig mer och mer om den skruvade värld som är Wool. Jag gillar verkligen den är typen av upplägg! Man får reda på saker samtidigt som karaktärerna och man får upptäcka silons hemligheter tillsammans med dem. För den här silon bär på hemligheter - STORA hemligheter.

Jag ska absolut inte spoila något för er som vill läsa den är boken(Det borde ni göra!) så ska försöka avrunda den här recensionen nu. Jag vill bara säga att Wool är en fantastisk bok! Den är enormt spännande, intressant och hemligheterna som avslöjas får en att bli mållös..

Betyg 10/10

Andra böcker i serien:

1. Wool
2. Shift
3. Dust


Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och Cdon.

11 kommentarer:

 1. Den måste jag ta och läsa så mycket som jag sett att du har nämnt den :) Fast är inte Shift #2 och Dust #3 enligt Silo serien? Jag blev lite förvirrad när där fanns Silo, Wool och Shift serier @_@ xD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du kommer tycka om den! Jag är oxå förvirrad när det gäller ordningen. Men man ska nog läsa dem 1.wool, 2.shift 3. dust. Men Shift utspelar sig innan wool så det är lite rörigt. Sen blir det inte lättare att wool & shift är ett flertal e-noveller ihopsatta till böcker.. :)

   Radera
  2. Jaha okej, inte undra på att man blir helt förvirrad :D

   Radera
 2. Åh har varit sugen på att läsa den här boken ett bra tag fast det har inte blivit av men nu blev jag ännu mer sugen. Måste läsa den här boken o det är snarast ;)

  SvaraRadera
 3. Den där fångade verkligen mitt intresse nu! full pott, inte illa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag velade om jag skulle sätta 9 eller 10 men den är för bra för en nia helt enkelt :)

   Radera
 4. Hihi, du fick mig så sugen på att läsa att den hamnade med i senaste beställningen, farligt det där att läsa andras bokbloggar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är livsfarligt!! Hoppas att du tycker om den nu bara :)

   Radera