torsdag 12 september 2013

Hemlös - Gail Carriger

Titel: Hemlös
Författare: Gail Carriger
Serie: Parasoll Protektoratet #3
Förlag: Styxx Fantasy
Språk: Svenska
Antal sidor: 365
Utgivning: 2013-05
Rec ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

Alexia Maccon har det minsann inte lätt. Inte nog med att hon som vanligt är måltavla för diverse blodtörstiga vampyrer, arga varulvar och mordiska nyckelpigor, dessutom är hon plötsligt hemlös och Londonsäsongens största skandal på grund av sitt ”obekväma tillstånd”.
Alexia bestämmer sig för att fly från London och beger sig till Italien i jakt på Tempelriddar­orden. De sägs ha kunskap om övermänniskor, men frågan är om de är villiga att berätta vad de vet. Alexia misstänker att hon kanske hamnat ur askan i elden, men vad bryr hon sig om några livshotande attacker när det finns pesto?
Kommentarer:
Den andra boken i Carrigers serie om Alexia avslutades med en gigantisk cliffhanger så när jag började läsa Hemlös var jag riktigt sugen på att ta reda på hur allt skulle ordna upp sig. 


Det är så härligt att låta sig uppslukas av Carrigers magiska värld. De två tidigare böckerna har varit fyllda av underbara miljöer och fantastiska karaktärer och den här boken är inget undantag. Men istället för Londons bullriga och hektiska gator får man uppleva både Frankrikes charm och Italiens spännande natur och deras minst sagt chockande mat! Även om jag älskar London så vad det väldigt roligt att få ett miljöombyte och få uppleva alla galenskaper som skedde i Frankrike och Italien. 

Även om det hände väldigt mycket i den här boken och det stundtals är ett rätt högt tempo så är det ändå den här lite sega men mysiga stämningen som genomsyrar hela berättelsen. Efter att ha läst de två tidigare böckerna så visste man lite vad som väntade och istället för att kanske irritera mig på farten kunde jag njuta av berättelsen och alla knasiga händelser! Karaktärerna är som vanligt så enormt underhållande och dialogerna framkallar en del gapskratt. Det som var lite tråkigt var att Alexia och Lord Maccon inte tillbringade så mycket tid tillsammans och man fick inte uppleva deras kemi och deras galna upptåg tillsammans. 

Jag tycker nog att Hemlös är den bästa av de tre böckerna. Bara en sån sak som att man får träffa tempelriddarna, lära sig om giftiga nyckelpigor och uppleva Alexias förälskelse i pesto gör det till en härlig och underhållande läsupplevelse. Jag ser fram emot de två resterande delarna i serien och hoppas att även de två kommer ges ut på svenska. 

Betyg 7/10

Andra böcker i serien:
1. Själlös
2. Chanslös
3. Hemlös
4. Eng. Heartless
5. Eng. Timeless

¨
Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

1 kommentar:

  1. Läste hela serien i nästan ett svep för ett litet tag sedan. Älskade böckerna. Saknar Biffy, hoppas han blir med i fortsättningen som finns planerad.

    SvaraRadera