fredag 27 september 2013

Storm Glass - Maria V.Snyder

Titel: Storm Glass
Författare: Maria V.Snyder
Serie: Glass #1
Språk: Engelska
Antal sidor: 488
Utgivningsår: 2009

Beskrivning från Goodreads:
With her unique magical abilities, Opal has always felt unsure of her place at Sitia's magic academy. But when the Stormdancer clan needs help, Opal's knowledge makes her the perfect choice - until the mission goes awry. Pulling her powers in unfamiliar directions, Opal finds herself tapping into a new kind of magic as potent as it is frightening.
Now Opal must deal with plotters out to destroy the Stormdancer clan, as well as a traitor in their midst. With danger and deception rising around her, will Opal's untested abilities destroy her - or save them all?Kommentarer:
Det här är en spin-off serie på den populära study-serien som handlade om den härliga Yelena och alla hennes galna upptåg. I Storm Glass, som är den första boken i en serie om tre möter vi glasblåsaren Opal Cowan. Opal får man lära känna lite snabbt i Fire Study(Sv. Elden) där hon hjälper Yelena med ett uppdrag. Man ska inte ge sig på den här boken innan man har läst klart Fire study eftersom man då kommer missa massvis med viktig information.

Storm Glass utspelar sig fem år efter Fire Study, men förutom det lilla tidshoppet är världen oförändrad. Det är samma härliga magi som flödar över Ixia och Sitia och man stöter på många av de härliga karaktärerna man lärde känna i de tidigare böckerna. Om man ska jämföra Opal med Yelena så är hon lite mer mänsklig och lite lättare att relatera till än vad Yelena är. Yelena är ständigt kick-ass medans Opal är lite försiktigare, lite osäkrare men har ett hjärta av guld. Jag har en liten svaghet för Opal och tycker verkligen riktigt mycket om henne. 

Precis som i Study-serien är tempot högt och det är faror som lurar överallt. Det är mycket action, slagsmål och galna uppdrag. Förutom de redan kända karaktärerna får man lära känna många andra intressanta personer. Två som fångade mitt intresse lite extra är Devlen, en mycket mystisk och ond man som jag gillar i smyg(för att han är ond..) och den mäktiga stormdansaren Kade som det är svårt att inte gilla. Han är snygg, lite mystisk och verkar vara sådär perfekt.

Om jag ska plocka ut de två bästa sakerna med Storm Glass får det bli alla galna tvister och hur magin fungerar i landet. Jag ÄLSKAR hur magin är uppbyggd, att den är personlig och att det finns så oändligt många olika magiska förmågor. När det gäller tvister och oväntade händelser är Snyder är lite av en mästare, det finns vändningar i den här boken som jag trodde var omöjliga och det är ett rent nöje att läsa hennes böcker.

Om ni har läst och tyckt om Study-serien får ni INTE missa den här!

Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
1. Storm Glass
2. Sea Glass
3. Spy Glass

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och CDON.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar