tisdag 1 oktober 2013

Top Ten Tuesday - Vecka 40

Det är tisdag och dax för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Denna veckan handlar om saker eller ämnen som helt får en att tappa läslusten!

Top Six Ten Book Turn-Offs


 • Klichéer/Förutsägbar: Efter man har läst en hög med böcker blir man rätt snabbt trött på de böckerna som bara är uppbyggda på klichéer och de där man kan räkna ut precis vad som kommer hända. Man vill ju bli förvånad och överraskad.
 • Sociala problem: Inte min grej. Inte det minsta.
 • Djurplågeri: Jag VÄGRAR läsa en bok där djur far illa. Då åker den i soporna.
 • Fula omslag: Man blir inte speciellt peppad på att läsa en bok med ett hemskt omslag..

Vilken bok är du mest sugen på att läsa? Personligen HATAR jag de högra omslaget.. Jag tål det inte, medans jag tycker de vänstra är riktigt snyggt!
 • Smarta barn: Det blir så konstigt och helt fel men små barngenier. Som i Enders Spel. Inte min typ av bok eller karaktärer.

 • Fristående böcker som blir en serie: Man köper en fristående bok, man läser den och tycker om den. Tänker: Riktigt bra bok, bra slut och en härligt spännande berättelse. Går in på Goodreads och ser att det nu har blivit en SERIE?? och en uppföljare kommer ut nästa år? VA? Seriöst? ALLA böcker behöver inte vara en del i en serie. Sluta försöka förlänga alla historier! Precis det här hände mig när jag hade läst All Our Yesterdays som nu har blivit en duologi.(än så länge)


2 kommentarer:

 1. Håller helt med om Djurplågeri! Jag kanske inte slänger den i soporna men ja.. Samma sak med film, håller alltid för ögonen. Gillar inte ens när hästar dör i krig.

  SvaraRadera
 2. Sociala problem kan jag hålla med om, om det blir tydligt att det är just det som avhandlas. Om jag vill läsa sådant så tar jag en annan sorts bok :)

  SvaraRadera