måndag 20 oktober 2014

Outlander

Har ni sett eller läst Outlander serien?
 
Som ni nog vet har Diana Gabaldons hyllade och populära serie om Clarie som förflyttas tillbaka från 1900-talet till skottland år 1743 blivit en tv-serie som hade premiär den 9 augusti i USA. Här i sverige är det Viaplay som har rättigheterna till serien och där började de sändas den 10 september.
 
Det har varit rätt mycket reklam för både bokserien och tvserien nu innan den hade premiär och jag tänkte att jag skulle läsa böckerna och sen se tv-serien. Jag lånade hem första boken från biblioteket och började läsa men fastnade inte alls. Jag fortsatte att läsa nått kapitel till men la sen ner projektet för jag var inte intresserad.
 
 Den engelska vs. den svenska utgåvan.
 
Men jag kunde ändå inte riktigt släppa den här serien så jag kollade på första avsnittet på Viaplay och blev förvånad över hur mycket mer jag tyckte om tv-serien än boken. Nu har jag sett 4 avsnitt och planerar defintinivt att fortsätta att kommade avsnitt.

 Vad tycker ni om den här serien? Har ni läst böckerna eller sett tv-serien?
Nu när jag har upptäckt att jag gillar tv-serien så funderar jag på att ge boken en till chans. Men Outlander serien innehåller ju sju böcker så det är ett rätt stort projekt att ta sig an. Så jag är lite velig..
 

 

15 kommentarer:

 1. Jag läste första boken i början av månaden, och tyckte att den var väldigt bra. Dock kändes början på tok för seg, och det tog ett tag innan jag fastnade för den. Så jag förstår precis vad du menar. :) Har bara sett första avsnittet av TV-serien än, men planerar att både fortsätta kolla på den, och att läsa bok 2 inom en snar framtid. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm ja jag fattade inte alls vad boken fick sin hype ifrån baserat på de sidorna jag läste. men man får nog ge den mer tid..

   Radera
 2. Jag älskar både boken och serien, men tycker absolut inte man behöver läsa alla böckerna. De två första räcker sedan kan man avsluta om man vill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja för det känns som ett gigantiskt projekt att dra igång..

   Radera
 3. Har läst de två första böckerna och tyckte de var jättebra. Men det är ju en lite långsam takt i dem som man kanske måste vänja sig vid. Har sett tv-serien så långt som finns och älskar också. Klockren casting för en gångs skull. Men skulle nog ge böckerna ett försök till...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är castingen bra. Jag kan ju inte jämföra karaktärerna i böckerna med tv-serien men jag gillar verkligen skådespelarna !

   Radera
 4. Jag har inte läst böckerna, och vet inte om jag någonsin kommer att göra det heller, men jag är totalkär i tv-serien. :D Uppehållet på ett halvår gör mig dock lite irriterad. Förstår inte meningen med att visa en halv säsong för att sedan ha världens längsta uppehåll. Kommer hinna bli galen innan nästa avsnitt visas. Speciellt eftersom avslutningsscenen var extremt elak...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja varför gör de så?? Man brukar ju ha ett långt uppehåll mellan säsongerna., inte mitt i!!

   Radera
 5. Jag har läst böckerna, inte alla men i alla fall de första 4, och tycker de är riktigt bra :). Har också börjat kollat tv-serien och gillar den också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. du har hunnit långt med böckerna!

   Radera
 6. Jag fastnade inte alls för Främlingen i början men jag tvingade mig själv att läsa några kapitel till och efter att jag hade varit på väg att lägga ifrån mig boken för gott minst tio gånger så hände något. Jag fastnade fullständigt och när jag åkte till Härnösand för en obligatorisk vecka på skolan tog jag en bok med mig. Det slutade med att jag var tvungen att leta upp en bokhandel och köpa nästa bok i serien för jag kunde inte tänka mig att leva utan Claire och Jamie en sekund längre än nödvändigt.

  I loved it, vilket är något av ett mysterium deckarfantast som jag är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm konstigt :) men det verkar som man får ge boken lite tid innan man fastnar..

   Radera
 7. Jag fick nys om serien i förra veckan och såg klart den på två dagar, nu funderar jag på att läsa första boken bara för att se om jag gillar det.Vi får se!
  Har utmanat dig förresten: http://fantasygrottan.blogg.se/2014/october/sisterhood-of-the-world-bloggers-award-2.html

  SvaraRadera
 8. jag har hittills sett de 5 första ”outlander” avsnitten men är sugen på att läsa böckerna och föredrar att göra det innan jag ser resten av serien. Är det någon som kan svara på om de avsnitten jag sett bara är baserade på första boken (än så länge) eller har de redan hunnit gå in i fler?

  SvaraRadera