torsdag 26 maj 2016

Rosensällskapet - Marie Lu

Titel: Rosensällskapet
Författare: Marie Lu
Serie: Den Unga Eliten #2
Förlag: Modernista
Språk: Svenska
Antal Sidor: 319
Utgiven: April 2016
Rec ex: Ja

Beskrivning från Goodreads:

Adelina Amouteru har fått sitt hjärta djupt sargat av såväl familj som vänner. Något som fått henne att ge sig in på hämndens bittra väg.
Hon är nu känd som Vita Vargen, och hon och hennes syster flyr från Kenettra för att leta upp andra ur Den unga eliten, med förhoppningen att kunna bygga upp en egen armé av allierade. Hennes mål: att slå ner Inkvisationsmakterna, de soldater i vita uniformer som försökte döda henne och nästan lyckades.
Men Adelina är ingen hjälte. Hennes krafter, närda av rädsla, har börjat växa bortom hennes kontroll. Och hon litar inte på sina nyvunna Eliten-vänner. Teren Santoro, Inkvisationens ledare, vill se henne död. Och hennes tidigare vänner, Raffaele och Dolksällskapet, vill nu sätta stopp för hennes hämndlystnad. Adelina kämpar för att försöka klamra sig fast vid det goda inom sig. Men hur ska en människa kunna vara god, när hela hennes existens är så beroende av mörka krafter?

Kommentarer:
Hur kommer den här serien att sluta? Ni som har läst Den Unga Eliten vet att det är en historia med som definitivt har sina mörka stunder och i Rosensällskapet blir det bara fler och fler. Det händer så mycket saker som gör det svårt att tro att den här serien kommer sluta lyckligt. Det kanske är dax för att förbereda sig på ett sorgligt slut...

Rosensällskapet är en uppskruvad version av Den Unga Eliten och fortsätter i samma fotspår fast med en ännu mörkare tvist. Man får fortsätta att följa Adelina i hennes kamp mot sig själv, sina krafter och på hennes väg till revansch. I beskrivningen står det att trots hennes kamp mot revansch är hon ingen hjälte och det är inte svårt att hålla med om. Hon har så mycket mörker inom henne att det är stundtals jobbigt att läsa om (men på ett bra sätt). Man är så van vid att läsa om huvudkaraktärer som alltid strävar efter det goda och alltid försöker göra rätt för sig och har ett stort samvete. Adelina är i vissa fall inte det minsta lik en traditionell hjälte och det är både skrämmande och spännande att läsa om. Hennes avsaknad av empati och medkänsla är ibland väldigt läskig och jag är orolig över hur allt ska sluta? Hur kommer det gå för henne?

I denna boken får man även lära känna hennes syster Violetta betydligt bättre och jag gillar henne! Hon är den enda som kan hålla Adelina i en viss kontroll och hon balanserar ut henne på ett mycket bra sätt. Förutom de två systrarna lär man känna flera nya karaktärer där vissa har sina egna speciella krafter och det är alltid kul att läsa om. Tyvärr ser man inte allt för mycket av Dolksällskapet i denna boken men Raffaele som var en av mina favoriter sen första boken dyker upp endel. 

Annars följer Rosensällskapet i samma fotspår som Marie Lus tidigare böcker. Det är mycket action, snabba svängar, äventyr och en historia som hela tiden utvecklar sig och rör sig framåt. Rosensällskapet är dock definitivt den mörkaste av hennes böcker och är ni som jag kommer ni också bli oroliga över hur allt ska sluta och om det någonsin kommer att sluta lyckligt. Jag väntar med spänning på den sista boken och hur den än kommer sluta så är det en riktigt bra serie!


Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
2. Rosensällskapet
3. The Mignight Star

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och Cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar