lördag 10 augusti 2013

Elden - Maria V.Snyder

Titel: Elden
Författare: Maria V. Snyder
Serie: Study #3
Förlag: Harlequin
Språk: Svenska
Antal sidor: 376
Utgivningsår: 2013
Rec ex: Ja

Beskrivning från Adlibris:
LÄROTIDEN ÄR ÖVER ... NU BÖRJAR DET RIKTIGA TESTET.

När ryktet att Yelena är en själafinnare, med makten att fånga och släppa lös själar, sprids som en löpeld blir folk oroliga. Redan sedan tidigare har hennes ovanliga förmågor och förflutna skilt henne från de andra. Medan det magiska rådet diskuterar Yelenas framtid får hon ett oroväckande meddelande: Det planeras en sammansvärjning mot hennes hemland, ledd av en mordisk magiker hon redan har besegrat en gång.

Hoppet om att kunna återförenas med sin älskade driver henne framåt på en resa där alla hennes förmågor sätts på prov. Under färden möter hon allierade, fiender, älskare och påstådda lönnmördare, och allas lojalitet går att ifrågasätta. Vem är egentligen vän och vem är fiende? Yelena har nu en chans att visa vad hon går för och rädda landet hon älskar.


Kommentarer:
Åh det är svårt att skriva en vettig recension på den här boken! Precis som de två tidigare böckerna är Elden spännande, charmig och intressant men jag blev ändå stundtals lite besviken och jag tyckte inte den räckte riktigt ända fram.


Det största problemet jag hade var att själva handlingen ibland var rätt förvirrande. Jag kände att jag inte riktigt hängde med hela tiden i den första halva av boken, det var många nya karaktärer, nya platser och förvirring över vad som egentligen hände. Elden utspelar sig i både Ixia och Sitia och de reser kors och tvärs över landet och tills slut blev det så mycket platser och karaktärer att hålla reda på att man började blanda ihop dem.

Men som tur var vände det! Efter cirka halva boken hade jag äntligen fått ordning på alla karaktärer och historien började flyta på riktigt bra! Den blev betydligt mer fängslande och den där nästan magiska känslan man hade fått från Giftet & Magin infann sig. Mina favoritkaraktärer är fortfarande Yelena och Valek tätt följd av hästen Kiki! Det enda som är lite tråkigt är att man inte få se så mycket av Valek, men de stunder han dyker upp är han lysande. 

Själva historien är som sagt rätt rörig i början men den tar sig verkligen mot slutet och boken blir riktigt medryckande och spännande. Karaktärerna är så charmiga och underhållande, det blir till och med en del gapskratt. Jag kommer definitivt sakna den här världen men Snyder har sagt att det ska bli tre böcker till om Yelena så vi får hoppas att hon håller sitt ord. Under tiden får jag underhålla mig med hennes Glass-serie som också utspelar sig i Ixia med glaskonstnären Opal i huvudrollen.

Betyg 7/10

Andra böcker i serien:
1. Giftet
2. Magin
3. Elden 
4. Shadow Study
5. Night Study
6. Dawn Study

Mellanböcker:
1.5 Assassin Study
3.5 Power study
3.6 Ice study

Boken finns att köpa på AdlibrisBokus och Cdon.

4 kommentarer:

 1. När fick du boken egentligen? ;)
  Jag fick den igår och jag har redan läst ut den! Den var awesome!

  Skulle inte Elden vara den sista delen??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick hem den i juli :) Ja den är riktigt bra. Snyder har fått kontrakt på tre böcker till om Yelena men jag vet inte när hon ska börja skriva dem. Vi får hoppas det blir snart!!

   Radera
 2. Förresten du har en väldigt fin blogg! Väldigt många böcker som både du & jag gillar :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket :) Hoppas du hittar en massa bra boktips!

   Radera