fredag 28 februari 2014

Nytt till bokhyllan - BOKREA m.m #42

Ja.. Den här veckan har det trillat in rätt många böcker! Lite galet men det är ju bara bokrea en gång per år. Den andra böckerna har jag ingen aning om hur det har hittat hit ^^

Shards & Ashes - Melissa Marr & Kelley Armstrong
Den här boken hittade jag på Sf-bokhandlens rea och det är en antologi som innehåller flera dystopiska noveller. Jag har varit sugen på att läsa den ett tag så var snabb att plocka åt mig den när jag såg den! 
The Girl of Fire and Thorns - Rae Carson
Den här tillhör min beställning från TBD som jag visade upp förra veckan. Har velat köpa den här boken väldigt länge så är riktigt glad att ha den här hemma nu!

Dead River - Cyn Balog
Doll Bones - Holly Black
Två skräckböcker från SF-rean! Dead river har jag tittat på tidigare så jag blev väldigt glad över att hitta den på rean! Doll Bones har jag aldrig hört talas om innan men den här så himla söt! (och lite creepy). Den ska handla om en docka gjord av en mördad flickas ben... Låter bra :) (ser ni hur litet och fint format den är i?)

Från Cdon:
In the Shadows of Blackbirds - Cat Winters
The Archived - Victoria Schwab
En rabattkod från Cdon resluterade i två riktigt fina och spännande böcker(ej rea). Ser verkligen fram emot dessa två och hoppas att de är så bra som alla säger!

Från Bokus:
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn - Ransom Riggs
Dynastins Arvinge - Conn Iggulden
Miss Peregrines har jag varit lite tveksam till men det är svårt att motså en en creepy bok med fotografier på rea! Dynastins Arvinge är den femte och sista boken i Igguldens serie om Djingis khan. Iggulden är en fantastisk historisk författare, jag har alla hans tidigare böcker hemma, Kejsar-serien och de fyra första böckerna i den här serien så det var ett självklart köp! Det ska bli riktigt kul att läsa den här sista boken.

Från Adlibris: 
Det yttersta argumentet bok 1+2 - Joe Abercrombie
Det här är den de två sista böckerna i Abercrombies serie Första Lagen. Serien är en trilogi på engelska men här i Sverige har de delat varje bok i två så hela serien innehåller sex stycken böcker(lite irriterande). Jag har de två första böckerna hemma men har inte läst dem. Men jag kunde inte motstå de här när de kostade 39kr/st. De är svindyra om man ska köpa de till normalpris(ca 190kr). Måste försöka hitta bok 3+4 till nått vettigt pris!

En vis mans fruktan Del 1+2 - Patrick Rothfuss
 Det här är ännu en serie som är uppdelad i 6 böcker på svenska! Men jag är så himla glad över dessa två böckerna! Jag håller precis på att läsa bok 2 i den här serien och den är riktigt bra! Det tråkiga är att den avslutande boken inte har släppts på engelska än och det finns inget releasedatum.. 

Kråkornas Fest - George R.R Martin
Drakarnas Dans - George R.R Martin
Jag tror 2014 kommer bli året då jag påbörjat A Games of Thrones serien, jag känner det på mig! Så jag kunde ju knappast missa chansen att köpa hem bok 4+5 när de fanns på rean. Jag har ettan hemma så nu fattas bara bok 2+3.. 

Men till något mindre kul...!
Bok 1-3 gav Forum ut i kartonnage och ser ut därför likadana ut och ser bra ut tillsammans i bokhyllan. Sen ger de ut bok 4 i inbundet format och SKIPPAR den ryggdesignen de har haft till de tre första böckerna!! Den 5:e boken är också inbunden men då har de gått tillbaka till den gamla ryggdesignen!! VARFÖR gör de på detta viset!!!! Jag kan acceptera att de byter från kartonnage till inbundet men varför behöll dem inte samma ryggdesign! Ja det går inte att göra nått åt det men man undrar ju hur de tänker ibland.. 


Har ni läst eller vill ni läsa någon av de här böckerna??

13 kommentarer:

 1. Irriterar mig också på att de delar upp böcker i två på svenska. Skrev om det i ett av mina bokreainlägg här:
  http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2014/02/bokrean-2014-akademibokhandeln.html Skrev om Patrick Rothfuss' böcker.

  George Martins böcker - att de kan göra så! När alla böcker ändå ges ut av samma förlag kunde de väl tänka till lite kan man tycka! Jag samlar böckerna på engelska, i pocket. Fick bok 1-4 i present i en sådan där förpackning, men nu när jag läser böckerna har jag svårt att få dem att passa in i fodralet igen.

  Vad många fina böcker du hittat på SF-bokhandeln. blir sugen på Holly Blacks bok, nu när jag läst trilogin om Berörarna.

  Joe Ambercrombie - jag har första boken i storpocket på engelska, fått i present, vill läsa snart!

  Miss Peregrines... har jag läst. Var inte alls lika läskig som jag trodde innan med de där fotografierna, men helt okej och läsvärd annars. Kul att höra sen vad du tycker om boken!

  Blir nyfiken på de andra också, men jag har nog handlat tillräckligt på rean för i år. Finns så många böcker att köpa när man tittar på nätet, Adlibris, SF-bokhandeln osv.

  Skrev om mina andra bokreaköp här: http://havsdjupens-sal.blogspot.se/2014/02/bokrean-2014-ugglan.html

  SvaraRadera
 2. Det var en imponerande stapel! Jag har haft Drakarnas dans stående i hyllan i vad som känns som en evighet och är jättesugen på att läsa den.

  SvaraRadera
 3. Det var en imponerande stapel! Jag har haft Drakarnas dans stående i hyllan i vad som känns som en evighet och är jättesugen på att läsa den.

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig hög nytillskott :)

  SvaraRadera
 5. Åh, vad mycket härliga böcker! Jag har bara läst The Archived, men gillade den mycket. Är dock supernyfiken på The Girl of Fire and Thorns & Doll Bones. Hoppas du gillar dina nya böcker, och jag ser fram emot dina recensioner. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja The Archived låter så himla bra!! :)

   Radera
 6. Härlig bokhög! :) The Archived är också på väg hem till mig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. kul! Hoppas du kommer tycka om den!

   Radera
 7. Men så störigt med ryggarna... vad är de för fel på förlagen >.<

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det kan man ju fråga sig, SÅ irriterande....

   Radera
 8. Åh vilken härlig bokhög!!

  SvaraRadera
 9. visst är det märkligt att böcker bara tycks dyka upp från ingenstans?! ;) jag upplever precis samma fenomen. Plötsligt bara dyker det upp böcker i brevlådan :O Haha. e-handel är farligt, en knapp är så lätt att trycka på, och ingen bok ska ju behöva resa ensam=)

  SvaraRadera