måndag 15 december 2014

Omslagsfail!

Åh man borde inte bli irriterad på förlagen när de byter omslag men vad f*n, varför????!!

Idag påbörjade jag den andra boken i Unwind-serien: Unwholly. Innan jag köper första boken i en serie brukar jag alltid kolla upp att alla böcker finns i samma format så de kan matcha. Så var även fallet i den där serien och jag blev glad när jag hittade alla fyra böckerna i matchande omslag. Just nu har jag bara de två första böckerna i den här serien Unwind & Unwholly men tänkte att det börjar bli dax att beställa hem de sista två böckerna och vad upptäcker jag då??

Bok 1, 2 & 3 inga problem...
Bok 4????!!!! Seriöst??

Parallellt med den omslagsserie jag har börjat samla på har det publicerats en annan versionen som ser ut så här:
 Grejen är att det är samma förlag som ger ut båda de här två versionerna och även de inbundna och sen när det kommer till sista boken väljer de inte att ge ut båda versionerna? jag FÖRSTÅR inte. Saken är den att de inbundna böckerna har de omslagen jag samlar på och det finns ett matchande omslag för den fjärde boken:
Vad som är ännu värre är att det var de här omslaget som låg på Goodreads för paperback versionen, men nu är det bytt till det svart/lila. :( :( (jag hade nämligen valt paperback versionen med det omslaget ovan som den versionen jag ville läsa och idag såg jag hade de hade bytt omslag)
Känns så himla onödigt att de ger ut 3 böcker i en design för att sen byta omslag till den fjärde och sista boken. 

Vilken version tycker ni är snyggast? Originalversionen eller den med svart bakgrund? 


Ett litet klagoinlägg om omatchande böcker..^^

2 kommentarer:

  1. Dom som du inte har är lite för lika varandra för att man ska känna att det är olika böcker.. Mer som att det är översättning av en och samma bok men uppdelad i fyra delar.

    SvaraRadera
  2. Tycker de nya omslagen var rätt coola, men är ju såklart inte ok för det. Hatar verkligen när de gör så :(

    SvaraRadera