tisdag 16 december 2014

Top Ten Tuesday - Vecka 51Det är tisdag och dax för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Nu kommer den topp tio man har fasat för hela året. Att lista de 10 bästa böckerna man har läst. Det går verkligen inte att utse EN absolut topp bok men här är i alla fall 10 av mina favoriter det här året!

 Top Ten Books I Read In 2014
10. The Immortal Rules -  Julie Kagawa
9. Cress - Marissa Meyer
8. Vindens Namn - Patrick Rothfuss
7. Blod & Stjärnstoft - Laini Taylor
6. Kampen om Järntronen - George R.R Martin 
5. The Retribution of Mara Dyer - Michelle Hodkin
  
4. Ruin and Rising - Leigh Bardugo
3. The Girl with All the Gifts - M.R Carey
2. Ignite Me - Tahereh Mafi

 1. Heir of Fire - Sarah J.MaasLyckades ni bestämma er för vilken bok ni skulle utse som den bästa? I så fall vilken?


9 kommentarer:

 1. Jag gjorde en high fantasy lista idag, eftersom jag kommer att göra min topp 30 i slutet av December. Dock kan jag faktiskt inte bestämma mig om Heir of Fire eller Killer Frost ska komma etta, måste fundera lite mer på det.. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh den topp 30 ser jag fram emot :) ska bli kul att se vilken du valde!

   Radera
 2. Lite inofficiellt kan vi säga att den bästa boken jag läst i år nog var The Color Purple av Alice Walker. Blod & Stjärnstoft har jag också läst i år och tyckt väldigt mycket om :)

  Jag har förresten gjort The Ultimate Book Tag nu, tack för taggen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blod & stjärnstoft är verkligen bra! The Color purple har jag inte läst, men borde kanske kolla upp den:)

   Radera
 3. JAg blir så irriterad över att de inte översätter Cress! Jag skulle kunna läsa den på engelska men dottern har längtat i snart ett år...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är väldigt irriterande! det verkar som Modernista har tagit över utgivningen av den serien så man kan ju hoppas på att de ger ut sen snart.. men det är SÅ segt att vänta!

   Radera
 4. Hade jag läst Martins böcker i år hade de definitivt hamnat högst upp på listan. Kan han inte bara skriva klart nästa bok snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det förstår jag :) Jag kan tänka mig att väntan är seg för er som har läst alla böcker som finns ute.. Jag har rätt många oläst sidor kvar tills jag hamnar där..

   Radera
 5. Jag fattar inte varför jag inte har börjat på Throne of Glass-serien än! Jag tror ju att de är så himla himla bra (åtminstone är det vad alla skriver).

  SvaraRadera