torsdag 14 mars 2013

Divergent - Veronica RothNamn: Divergent
Författare: Veronica Roth
Serie: Divergent #1
Språk: Engelska
Antal sidor: 487
Utgivningsår: 2011

Beskrivning från Adlibris:
In Beatrice Prior's dystopian Chicago, society is divided into five factions, each dedicated to the cultivation of a particular virtue--Candor (the honest), Abnegation (the selfless), Dauntless (the brave), Amity (the peaceful), and Erudite (the intelligent). On an appointed day of every year, all sixteen-year-olds must select the faction to which they will devote the rest of their lives. For Beatrice, the decision is between staying with her family and being who she really is--she can't have both. So she makes a choice that surprises everyone, including herself. During the highly competitive initiation that follows, Beatrice renames herself Tris and struggles to determine who her friends really are--and where, exactly, a romance with a sometimes fascinating, sometimes infuriating boy fits into the life she's chosen. But Tris also has a secret, one she's kept hidden from everyone because she's been warned it can mean death. And as she discovers a growing conflict that threatens to unravel her seemingly perfect society, she also learns that her secret might help her save those she loves . . . or it might destroy her.

Kommentarer:
Det finns redan massvis med recensioner om den här boken så det här blir bara en kort sammanfattning om vad jag tycker om den.

Jag ÄLSKAR den! Boken är så bra! Om jag hade kunnat hade jag sträckläst den, tyvärr kom det verkliga livet i vägen... Boken är lätt läst och sidorna flyger iväg, man kastas rätt in i handlingen och sen kan man inte sluta läsa. 

Jag gillar verkligen världen Roth har byggt upp i Chicago med de fem olika "falangerna" och hur allt är uppstyrt och uppdelat. Man dras verkligen in i boken och alla miljöer och platser blir så levande och verkliga. Jag tycker boken höll ett bra tempo hela vägen, jag har hört att vissa tycker den har varit seg i mitten men jag upplevde den inte alls så utan tyckte den var bra rakt igenom. 

Jag lite arg på hur hela initieringsfasen går till i "the dauntless", allt de behöver göra för att bevisa hur "modiga" de är. Men det har väl sin förklaring eftersom Eric är ledare... Ååå gud vad jag INTE tycker om Eric och Peter! Ahh jag blir så arg bara jag tänker på dem! Det ryser lite i kroppen jag tänker på allt som hände och jag kom ihåg att jag satt och blev riktigt arg vid vissa tillfällen :)

Men i jämförelse till hur mycket jag ogillade framförallt Eric och Peter så ÄLSKADE jag Four - Hur kan man inte göra det lixom? och jag gillade verkligen Tris och hur hon utvecklades under initieringsfasen, hon ligger högt uppe på min favoritkaraktärs-lista över kvinnliga huvudpersoner!

Ja vad mer går det att säga? Boken är SKIT bra, jag är väldigt glad att jag äntligen tog tag i den här boken och läste den!! Om ni av någon anledning har väntat med att läsa den så vänta inte mer - LÄS! Som tur står Insurgent här i bokhylla och ska läsas snart för jag längtar redan tillbaka till Tris och hennes värld.

Betyg: 10/10

Andra böcker i serien:
1. Divergent
2. Insurgent
3. Allegiant

Mellanböcker:
0.1 The Transfer
0.2 The Initiate: A Divergent Story
0.3 The Son: A Divergent Story
0.4 The Traitor: A Divergent Story
1.5 Free Four: Tobias Tells the Story

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Det är svårt att inte älska den här serien! Kul att du gillade den så mycket, vänta bara tills du har läst andra boken. :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är verkligen så bra! Jag tänkte att jag skulle vänta lite med Insurgent så inte väntan blir så lång tills den tredje boken släpps men jag tror inte det går.. :) är SÅÅ sugen på att börja läsa den andra boken!

      Radera