söndag 17 mars 2013

Eld - Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren

Namn: Eld
Författare: Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren
Serie: Engelsfors #2
Språk: Svenska
Antal sidor: 633
Utgivningsår: 2012

Beskrivning från Adlibris:
De utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse.Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan.Kommentarer: 
Jag läste Cirkeln för cirka två veckor sedan och kunde inte hålla mig särskilt länge innan jag började läsa Eld, för det är något som gör att man längtar tillbaka till Engelsfors och alla karaktärerna, något som drar en tillbaks! Jag tyckte Cirkeln var bra men Eld är snäppet vassare. Trots att boken är över 600 sidor lång så flyger sidorna fram och historien flyter framåt utan att kännas seg och tråkig. Författarna har på ett väldigt bra sätt vävt samman magi, spänning, vardagsproblem, demoner och jordens undergång. 

I Eld får man lära känna tjejerna bättre och man får följa deras utveckling både individuellt som grupp. Jag gillar verkligen hur alla tjejernas bakgrunder och personligheter är så olika och hur de får kämpa för att jobba tillsammans och hur deras vänskap utvecklas. Min favorit är Vanessa, jag gillar att hon är kaxig, tuff och modig men att hon även har en mjuk och skör sida. Jag tycker det är fint att hon under sin tuffa utsida har en stor kärlek till sin lillebror och sin mamma. 

Eld är definitivt en riktigt bra bok. Jag längtar tills den tredje delen Nyckeln kommer ut i höst!

Spoiler: 

- Gud vad jag blev arg när Ida dog!! Hur KUNDE de göra så??? AHH!! även om hon nu är någon slags ande/spöke så kan hon inte komma tillbaka på riktigt , väl?? åå jag gillar ju Ida! 
-Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Viktor, vissa stunder verkar han vara på tjejernas sida och ibland är han på Alexanders och rådets sidan.. Ser fram emot hur han karaktär utvecklas i Nyckeln!

Betyg: 8/10

Andra böcker i serien:
1. Cirkeln

2. Eld
3. Nyckeln

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

  1. Åå vad jag längtar efter tredje boken nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag med! Hoppas den kommer ut tidigt i höst! :)

      Radera