söndag 10 mars 2013

Fang Girl - Helen Keeble

Titel: Fang Girl
Författare: Helen Keeble 
Språk: Engelska
Antal Sidor: 342
Utgivningsår: 2012

Beskrivning från Adlibris:
Sure, the idea of vampires is sexy, but who actually dreams of spending eternity as a pasty, bloodthirsty fifteen-year-old? Not me.Unfortunately, the somewhat psychotic vampire who turned me into a bloodsucker didn't bother to ask first. Now I'm dealing with parents who want me to vamp them, a younger brother who's convinced I'm a zombie, and a seriously ripped vampire hunter who either wants to stake me or make out with me. Not sure which. Oh and PS, none of my favorite fanfic prepared me to deal with vampire politics--which are looking pretty tricky based on the undead Elder trying to hunt me down.What's a vampire-obsessed fangirl turned real-life fanggirl supposed to do?

Kommentarer:
Det här en bok som man inte kan läsa på tåget eller på bussen. Inte om du vill unvika underliga blickar från de andra passagerarna, för du kommer skratta - nej gapskratta - åt den här boken! Den är så rolig, så sarkastisk och den driver hejvilt med allt som har med vamyprer att göra. Här finns tex, kopplingar till Buffy, Dracula och Van Helsing!

Trots att det är en komedi så är det även en spännade historia med små tvister hela tiden som gör att man vill läsa vidare för att få reda på vad som kommer att hända. Det är nästan aldrig klart vilka som är "goda" och vilka som är "onda" och det medför att man sitter och oroar sig för personerna i boken om de tar rätt beslut eller om det är en fälla.

Det enda som är lite irriterande är slutet.. Eller ja jag vet inte om man kan kalla det slut? Det lämnar i alla fall dörren vidöppen för en uppföljare. Jag hoppas det blir en andra bok, om inte så är fallet kan man trösta sig med att Keeble släpper en annan fristående bok av samma typ (paranormal komedi) senare i år: No Angel

Favoritkaraktär: Janes bror och BRAINS the fish! 

Spoiler: (Brains är en guldfisk som med hjälp av Janes vampyrblod blir förvandlad i ett experiment till en lite vampyrfisk(!) Brains är lätt den skönaste vapmyrfisk jag någonsin stött på - inte för jag har stött på någon annan vampyrfisk.. Att Keeble kan få mig att gapskratta åt en guldfisk är rätt bra jobbat!  ) 

Betyg 7/10

Finns att köpa på Bokus och Adlibris  

6 kommentarer:

 1. Denna recension gör mig ännu mer sugen på att läsa denna bok!! Inte bra eftersom jag har köpstopp... :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du borde läsa den, den är riktig rolig :) nja köpstopp är skittråkigt...! Jag har också köpstopp, typ. det är så svårt! Man vill ju ha ALLA böcker nästan :D

   Radera
  2. Man vill inte ha alla böcker nästan, man VILL HA ALLA BÖCKER!! ;D Jag har så många fina olästa i hyllorna att jag borde vara nöjd, men icke! :P

   Radera
  3. Ja jag erkänner.. Man vill ha ALLA böcker :)

   Radera
 2. Jag frågade faktiskt författaren om det skulle komma en till bok och hon berättade att hon håller på med uppföljaren just nu, men att hon inte vet om den kommer publiceras än eller inte. Allt beror lite på hur det går för Fang Girl.

  Visst var den rolig? Jag skrattade så mycket att syrran inte klarade av att läsa sin bok. :)

  SvaraRadera
 3. Ååå då får vi hoppas att det går bra för fang girl så hon får släppa en uppföljare :) jaaa den är verkligen såå rolig!! Jag läste den lite på jobbet o folk undrade vad jag höll på med när jag skrattade så mkt! :)

  SvaraRadera