tisdag 2 juli 2013

Top Ten Tuesday - Vecka 27

Det är tisdag och dax för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Denna vecka handlar de där böckerna som man drar sig för att läsa. Det kan bero på storlek, innehåll eller helt enkelt att alla andra älskar den och man inte vill bli besviken.

Top Ten Most Intimidating Books

 
10. Insurgent - Veronica Roth 
9. The Twelve - Justin Cronin
8. The Scorch Trials - James Dashner
De här tre böckerna är med på listan av samma skäl. Tre sjukt bra första böcker men jag är rädd för att uppföljaren inte kommer vara lika bra! 

7. Jane Eyre - Charlotte Bronte
6. Pride and Prejudice - Jane Austen
5. Emma - Jane Austen 
 Tre klassiker som jag gärna vill läsa men det är något avskräckande med klassisker. Jag drar mig för att påbörja någon av dem. Kanske skulle ha ett klassiker-tema för att komma igång?

4. Borta med vinden - Margaret Mitchell
3. Kampen om Järntronen - Gerorge R.R Martin
2. Pestens Tid - Stephen King
De här tre böckerna drar jag mig för att läsa på grund utav storleken. De är gigantiska! Den första boken i Sagan om is och eld är väl inte jätte lång men det är MÅNGA böcker... Men jag vill ju läsa dem!

1. Angelfall - Susan Ee

Jag vet inte vad det är? Varför läser jag inte den här boken? Det är obegripligt. Jag vill men vågar inte?! Jag har tänkt kanske 1000 gånger att nu ska det bli av! Men när jag ser den där i bokhylla så går jag bara förbi den och väljer någon annan. Hopplöst. Jag tror verkligen den är grymt bra!
6 kommentarer:

 1. Håller med om att benämningen klassiker inte gör att man blir jättesugen :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är konstigt att en benämning kan göra att man tappar läslusten :)

   Radera
 2. Klassiker är något jag drar mig för, förstår sällan tjusningen och det känns konstigt när alla andra verkar gilla dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag drar mig oxå för klassiker..

   Radera
 3. För min del hade jag hoppat över Borta med vinden, men jag verkar vara den enda i hela världen som inte gillat den ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm ja jag vet inte om jag någonsin kommer läsa den. Den är ju gigantisk!

   Radera