tisdag 16 juli 2013

Virus - Paul McEuen

Titel: Virus
Författare: Paul McEuen
Förlag: Bazar Förlag

Språk: Svenska
Antal sidor: 357
Utgivningsår: 2013
Rec ex: Ja

Beskrivning från Adlibris:
En dödlig hemlighet Ett biologiskt vapen En värld på randen till undergång STILLA HAVET, 1946 Löjtnant Liam Connor i den brittiska armén är expert på biologisk krigsföring, och placerad i den amerikanska marinen för att bistå vid ett väntat angrepp. En japansk ubåt är i färd med att sprida världens första biologiska supervapen ut över det amerikanska fastlandet. Det tragiska beslutet tas om att använda världens fjärde atomvapen för att utradera alla spår efter supervapnet. NEW YORK, NUTID Connor är nu en världsberömd Nobelpristagare som arbetar med de mest utmanande sidor av nanoteknologin. Han har hoppats att det biologiska vapnet aldrig ska dyka upp igen, men nu är det här, farligare en någonsin. Med dagens teknologiska utveckling kommer vapnet att vara omöjligt att hejda, och det är bara Connor som har nyckeln till att stoppa det. Något som betyder att han svävar i livsfara, och att världen är på väg mot sin undergång.

Kommentarer:
Det här en en spännande och verklighetstrogen thriller med många inslag av modern teknik och vetenskap. Här blandas nanoteknologi med läran av svampar och biologiska vapen. Jag gillar verkligen att den känns så verklighetstrogen och när man får känslan av att "det här kan verkligen hända i verkligheten!" blir man faktiskt lite svettig. Viruset i den här boken är ett virus som sprider sig bland annat via inandning och är direkt dödlig. Är väldigt glad för att det är viruset bara är påhittat.. Hoppas jag!

Förutom den lite speciella kombinationen av ett biologiskt virus och nanoteknik är det en rätt "vanlig" thriller. Ett flertal "onda" människor som vill världen ont och några som försöker hindra dem och ställa allt till rätta. Det är bra fart och rätt mycket action genom hela boken och visst gick det att räkna ut vissa tvister och händelser i förväg men det störde inte läsningen speciellt mycket. 

Det är absolut en bok för er som är intresserade av teknik och hur biologiska vapen fungerar. Alla fakta och tekniska beskrivningar känns realistiska och genomtänkta. Jag gillar verkligen de tekniska inslagen och det är en mycket tänkvärd thriller samtidigt som den är stundtals mycket spännande och intressant.

Betyg 7/10

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar