fredag 19 juli 2013

Born at Midnight - C.C Hunter


Titel: Born at Midnight
Författare: C.C Hunter

Serie: Shadow Falls #1
Språk: Engelska
Antal sidor: 398
Utgivningsår: 2011

Beskrivning från Adlibris:
Kylie Galen has had a lot of crap tossed in her lap. Her parents are getting a divorce. Her boyfriend broke up with her because she wouldn't put out. Her grandmother died and now Kylie's acquired a stalker. Unfortunately, she's the only one who seems to be able to see the stalker. And that gets her sent to a psychologist's sofa. The kooky psychologist gets Kylie sent to Shadow Falls Camp. Kylie and her parents think it's a camp for troubled teens. They thought wrong. It's a camp of supernaturals: vampires, werewolves, fairies, witches and shape shifters. And if she believes the camp leader, Kylie is one of them, too.


Kommentarer: Jag vara bara tvungen att läsa den är boken efter jag har hört så mycket bra om den från både Petra och Maddie. Jag hade såklart höga förväntningar men jag hann aldrig bli orolig över att jag inte skulle tycka om den för jag var fast från första sidan!

Det är är en härlig blandning av äventyr, feelgood, romantik och relationer som gör det till en väldigt mysig läsupplevelse. Det är inte så mycket action i början av boken utan fokus ligger på Kylies resa och hennes relationer till människorna runt omkring henne. Förutom Kylie får man lära känna fler roliga och intressanta karaktärer. Eftersom de befinner sig på ett kollo för ungdomar med supertalanger finns ett en uppsjö med olika varelser som gör hela berättelsen väldigt spännande och rolig. Det finns varulvar, vampyrer, feer, häxor och en massa andra varelser som försöker att samarbeta och komma överens. 

Även om historien inte är så unik så finns det en väldigt hög charmfaktor i den här berättelsen som gör att man inte gärna lägger den ifrån sig. Jag stör mig inte ens på triangeldramat som finns utan tycker bara det är mysigt att läsa om Kylie och alla hennes vänner. Det är en mycket bra första bok i en serie där man får lära känna alla karaktärerna väl och man får veta hur världen fungerar. Så nu jag riktigt spänd på de kommande böckerna och jag tror verkligen den här serien kan bli hur bra som helst. 

Betyg 9/10

Andra böcker i serien:
1. Born at Midnight
2. Awake at Dawn

Mellanböcker:
0.5 Turned at Dusk
4.5 Saved at Sunrise

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

4 kommentarer:

 1. Verkar som en bok för mig detta:)

  Var gärna med i min tävling som du hittar här: http://www.lexielaser.org/2013/07/vinn-cuckoos-calling.html

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att du tyckte om den! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag gillar den riktigt mycket! Det ska bli så kul att fortsätta läsa den här serien!

   Radera