onsdag 3 juli 2013

Recensioner - Noveller

Titel: Kallelsen
Författare: Helena Dahlgren
Förlag: Mix förlag
Rec ex: Ja

Det här är en kort liten novell som inte tar tar mer än en kvart att läsa igenom men det är en läskig liten historia man bjuds på.

Novellen är skriven i dagboksform och det gör att man kommer väldigt när inpå huvudkaraktären. Dahlgren har lyckats mycket bra med att få fram den obehagliga stämningen som genomsyrar novellen och man kan tydligt känna desperationen hos huvudkaraktären. Det var kul att läsa en skräcknovell som utspelar sig i sverige och närheten till ett hotfullt hav gör det bara extra spännande.


Titel: Innan Himlen Faller
Författare: KG Johansson
Förlag: Mix förlag
Rec ex: Ja

Den här novellen vann MIX förlags och SF-bokhandelns stora novelltävling 2013 och man kan förstå varför - den är riktigt bra, jag hade gärna läst en betydligt längre version!

Novellen utspelar sig i en värld som bit för bit förvinner, ingen vet varför och ingen kommer ihåg hur världen var förut. Himlen kryper allt närmare jorden, hus förvinner, människor förvinner och deras namn glöms bort.
Det är en välskiven, intressant och tankeväckande
novell. Jag vill ha mer!


Titel: Socioterna
Författare: Jorun Modén
Förlag: Mix förlag
Rec ex: Ja

Den här novellen handlar om tre personers kamp mot systemet, i en dystopisk framtidsvision om vårt samhälle. Om man jämför de här tre novellerna var det den här som imponerade minst på mig. Det kändes lite som om man läste några kapitel i mitten av en bok. Själva novellen var bra men jag ville ha mer bakgrundsfakta och gärna en fortsättning. Det var väldigt intressant att läsa en dystopi som utspelar sig i sverige! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar