lördag 13 juli 2013

Nya kontakter - Sophie Kinsella

Titel: Nya kontakter
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Ponto Pocket
Språk: Svenska
Antal sidor: 367
Utgivningsår: 2013

Rec ex: Ja

Beskrivning från Adlibris:

Poppy Wyatt befinner sig på ett hotell i London och har sin möhippa när brandlarmet går. Hotellet måste utrymmas och i kaoset som sedan råder upptäcker Poppy att hennes förlovningsring är borta! Det är en vacker, antik smaragdring som har gått i hennes fästmans släkt i generationer. Dessutom blir hennes mobiltelefon stulen och i och med det finns det inte längre något sätt för hotellet att kontakta Poppy om de skulle hitta ringen.

Desperat vandrar Poppy runt i hotellobbyn då hon ser en mobiltelefon som ligger slängd i en soptunna. En ny telefon och ett nytt nummer att ge till personalen - perfekt! Det finns dock ett problem - telefonens ägare, affärsmannen Sam Roxton. Som i tid och otid ringer Poppy och ber henne lämna tillbaka telefonen.

Aldrig att Poppy tänker ge upp den här möjligheten och de gör en deal: Poppy får behålla telefonen under en vecka mot att hon lovar att vidarebefordra alla Sams meddelanden och mejl. Problemet är bara att Poppy inte kan låta bli att lägga sig i både Sams jobb och hans privatliv ...


Kommentarer:
Kinsella är min favoritförfattare när det kommer till chick lit böcker, hon är en mästare på att få ihop den där perfekta blandningen av romantik, komedi och en viss gnutta galenskap. Hennes senaste bok
 Nya kontakter är inget undantag.

Det är en sjukt underhållande och rolig bok! Poppy är lätt hysterisk, lite galen och kan inte låta bli att lägga sig i andras privatliv. Som i nästan alla Kinsellas böcker hamnar huvudkaraktären i smått osannolika situationer och jag skrattade högt vid många tillfällen. Poppy är en rätt överdriven karaktär och hon agerar och gör saker som inga "normala" människor ens skulle komma på tanken att göra men det är de som är tjusningen med många av Kinsella böcker. Det får vara hysteriskt och helt knäppt. Jag gillar det skarpt!

Om ni gillar Kinsellas tidigare böcker måste ni läsa Nya kontakter. Själv tycker jag nog att detta är en av hennes bättre böcker óch jag hoppas verkligen att Kinsella fortsätter skriva den här typen av charmiga och undehållande böcker.  

Betyg 8/10

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar