fredag 22 mars 2013

The Farm - Emily McKay

Namn: The Farm
Författare: Emily McKay
Serie: The Farm #1
Språk: Engelska
Antal Sidor: 420
Utgivningsår: 2012

Beskrivning från Adlibris:
For Lily and her twin sister Mel there is only the Farm...It's a prison, a blood bank, a death camp - where fear and paranoia rule. But it's also home, of sorts. Because beyond the electric fence awaits a fate much, much worse. But Lily has a plan. She and Mel are going to escape - into the ravaged land outside, a place of freedom and chaos and horrors. Except Lily hasn't reckoned on two things: first, her sister's ability to control the horrors; and, secondly, on those out there who desperately want to find and control Mel. Mel's growing power might save the world, or utterly end it. But only Lily can protect Mel from what is to come...

 
Kommentarer:
Jag vet inte riktigt vad jag ska börja.. Jag var riktigt sugen på att läsa den här boken, beskrivningen verkade så bra: Människorläger, monster, vampyrer och apokalypsen. Men jag tyckte inte boken räckte ända fram och jag kom aldrig riktigt i in boken. Jag hade problem med språket och fick kämpa lite för att läsa den, språket var enligt mig trögt och i vissa fall svårbegripligt.

Sen hade jag endel problem med karaktärerna, särskilt Lily som på flera ställen irriterade mig genom sitt gnäll och barnsliga sätt. Jag fick inget djupare förståelser för de andra karaktärerna heller och kände inte att de var så intressanta.

Själva historien var bitvis rätt seg och det kändes som det aldrig hände särskilt mycket. Man kan tycka att en bok med vampyrer och monster ska vara läskig eller obehaglig, men icke. Eller är det jag som har en hög skräcktröskel :)
Men såklart ändrades allt detta i slutet på boken. Slutet var bra! Det knöt ihop berättelsen på ett bra sätt och avslutades med en mycket snygg tvist. Så överlag är det en bra bok.. eller är det? jag kan INTE bestämma mig! Inte en bladvändare så som Divergent men jag ångrar inte att jag har läst den. Har inte bestämt mig och jag ska läsa del två: The Lair, beror lite på vad den kommer handla om!

Betyg: 5/10

Andra böcker i serien:
1. The Farm
2. The Lair (5 nov 2013)
3. ???

Boken finns att köpa på Adlibris och Bokus

2 kommentarer:

 1. Denna bok har inte lockat mig så mycket... Känner inte att jag har något brådskande behov av att läsa den ;)
  SV: Tyvärr måste jag säga att jag inte gillade Changeling ALLS! Den var riktigt tråkig. Jag hoppades på något fantastiskt eftersom det var Philippa Gregory, men den var inte alls som hennes vuxenromaner! Enligt mig kan du lägga din tid på bättre böcker...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä då ska du skippa den :) Åh jag hoppades oxå på något fantastiskt eftersom det var Philippa Gregory men jag har hört flera dålig recensioner inkl din så det är nog inte värt det. Som tur har jag fått hem Den röda drottningen som jag inte har läst så ska nog ta tag i den, och sen väntar Den blå hertiginnan :)

   Radera