måndag 3 juni 2013

Arvet från Stonehenge - Sam Christer

Titel: Arvet från Stonehenge
Författare: Sam Christer
Förlag:
Bazar Förlag
Språk: Svenska
Antal Sidor: 397
Utgivningsår: 2012
Rec ex: Ja

Beskrivning från
Adlibris:
Åtta dagar innan sommarsolståndet blir en man slaktad på det mest brutala sätt inför en grupp troende, som iförda prästkappor deltar i en offerceremoni vid Stonehenge. Bara några timmar senare begår en av världens främsta skattjägare självmord. Han efterlämnar ett kryptiskt brev till sin son, den unge arkeologen Gideon Chase, som han länge har haft ett ansträngt förhållande till.
Gideon allierar sig med en orädd kvinnlig polis på orten och snart upptäcker de ett hemligt samfund - en urgammal internationell sekt som i tusentals år har dyrkat Stonehengemyten. Gruppen har en karismatisk och hänslyslös ledare och den praktiserar en rituell offerrit där människor offras för att avslöja stenarnas hemlighet.

Kommentarer:
Efter alla dystopier & fantasyböcker jag har läst den sista tiden kändes det skönt att ta sig an en thriller som utspelar sig i "vanliga" England. Arvet från Stongehenge utlovar koder, spänning, symboler och såklart massvis med detaljer om Stonehenge. Det låter som riktig bra bok om man utgår från beskrivningen och den är absolut underhållande att läsa men saknar det där lilla extra som gör en bok till en riktigt bladvändare.


Jag vet inte om jag skulle katogrisera den här boken som en Thriller, den hade sin obehagliga stunder men jag hade väntat mig betydligt mer obehag och spänning. Till stora delar kändes den mest som en deckare, med poliser, olösta mordfall och försvunna personer. Boken har ett flertal berättarröster och man får följa alla möjliga karaktärer, mördare, poliser, kändisar och galningar. De olika berättarrösterna gör att man får följa händelseutveckligen från flera olika håll och jag tycker det fungerar mycket bra, det är alltid spännande att få följa en mördares tankar och se alla trådar vävas samman i slutet.

Boken är lättläst, snabbläst och trots att jag hade velat ha mer spänning och otäcka scener så är det sammanfattningsvis en bra bok som ger underhållning under några timmar.

Betyg: 6/10

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och Cdon.

2 kommentarer:

  1. Låter som en ganska bra bok, som kan vara rätt obehaglig på en del ställen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja den är rätt bra!, den var absolut obehaglig på sina ställen...!

      Radera