fredag 28 juni 2013

The Iron Queen - Julie Kagawa

Titel: The Iron Queen
Författare: Julie Kagawa
Serie: The Iron Fey #3
Språk: Engelska
Antal Sidor: 358
Utgivningsår: 2011


Beskrivning från Adlibris:
My name is Meghan Chase.
I thought it was over. That my time with the fey, the impossible choices I had to make, the sacrifices of those I loved, was behind me. But a storm is approaching, an army of Iron fey that will drag me back, kicking and screaming. Drag me away from the banished prince who's sworn to stand by my side. Drag me into the core of conflict so powerful, I'm not sure anyone can survive it.
This time, there will be no turning back.

 
Kommentarer:
Efterom jag gav The Iron Daughter 10/10 i betyg så var mina förväntningar skyhöga på den tredje boken i Kagawas fantastiska serie. Som tur är slapp jag bli besviken, The Iron Queen är riktigt, riktigt bra!

Miljöbeskrivningarna och karaktärerna är fortfarande lika intressanta och fantasifulla. Det är helt underbart att dyka ner i den här världen och träffa alla olika varelser. Meghan är betydligt tuffare i den här boken, hon tar initiativ, lär sig slåss och jag tycker mer om henne när hon har lite attityd. Jag tycker även Ash har gjort ett litet uppsving i den här boken, här är om möjligt ännu mer fantastisk och det är omöjligt att inte tycka om honom. Puck däremot hade jag lite problem med till och från under berättelsens gång. Jag gillade inte riktigt hur han agerade hela tiden men han är stundtals vädligt underhållande.

Den här boken känns betydligt mörkare än de två första böckerna. Det är mindre lek och mer allvar. Meghan och de andra tvingas ta svåra beslut och deras handlingar har stora konsekvenser men jag tycker verkligen det är en fantastisk historia som bjuder på många överraskningar.

Det som hindrar The Iron Queen från att få full pott i betyg är att jag inte är helt överförtjust i slutet. Hmm.. det stör mig faktistk ganska mycket. Men jag vet att det finns en bok till så förhoppningsvis finns det tid till att få till ett betydligt bättre slut...

Spoiler:
- Det bästa i boken: "Will you be my knight?” Hallå???!! ÅÅåå.. mitt hjärta smälter..
- Åhh jag anande att det skulle sluta med Meghan som The Iron Queen men det är så ledsamt att de inte kan vara tillsammans! Jag blir så arg!  :) Så nu hoppas jag bara att Ash lyckas hitta ett sätt att kunna vara tillsammans med Meghan. Blir det inget lyckligt slut blir jag galen.. typ.

Betyg 8/10

Andra böcker i serien:
1. The Iron King
2. The Iron Daughter
3. The Iron Queen
4. The Iron Knight
5. The Iron Legends (1.5, 3.5, 4.5)

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus och CDON.

4 kommentarer:

 1. Åh, dessa böcker verkar riktigt bra! Ska lätt kolla upp dem ^^ tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Åååh jag ÄLSKAR The Iron Fey-serien :D

  Kul att se att någon annan har fått upp ögonen för den! Jag kan verkligen se alla varelser och miljöer framför mig. Om det fanns någon regissör som kunde göra boken rättvisa - tänk vad underbart att se böckerna som filmer! :)

  /Sanna, en 25-årig tjej i Stockholm som är galen i böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag med! :) Miljöerna är helt fantastiska. ja det skulle kunna bli helt outstanding filmer!

   Radera