torsdag 6 juni 2013

Det där med att ge upp serier..

Jag har läst både Själlös och Chanslös och tyckte båda böckerna var helt ok, Chanslös var lite för seg emellanåt men karaktärerna var härliga och språket är riktigt underhållande.


När Chanslös slutade med en gigantisk cliffhanger ville jag bara kasta mig över Hemlös men nu efter några veckor känner jag inte alls för att ta tag i den här serien igen.. 
Så nu undrar jag om ni som har läst Hemlös kan rekommendera den? Och de fortsatta böckerna i serien? Blir böckerna bättre eller sämre?
Det finns så himla mycket böcker att läsa så jag försöker att sålla bort de serier jag inte är sugen på att fortsätta med och verkligen bara läsa de som jag vill och som jag tror är riktigt bra! Hur gör ni? 
Läser ni klart en serie bara för att ni ska, även om den kanske inte är så bra?

10 kommentarer:

 1. Jag har läst hela serien och Hemlös tyckte jag tyvärr var den sämsta i serien. Men bok 4 & 5 är riktigt riktigt bra så jag tycker absolut att du ska läsa vidare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. aha det är så illa alltså :) få se hur jag gör!

   Radera
 2. Jag försöker alltid avsluta serier även fast serien inte är så jätte bra. Det är några få serier jag ger upp på.
  Är också lite osäker på Parasoll Protektoratet men kommer ändå läsa böckerna, dock kommer jag köra med de svenska översättningarna då har jag inte lika stor press på mig känns det som.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har oxå läst de svenska o som du säger blir det inte lika stor press när inte alla delarna har kommit ut än. det är rätt skönt att läsa en ny bok i halvåret.

   Radera
 3. Jag håller på med en serie nu som jag inte tycker är speciellt bra, av Buthler & Öhrlund. Men det beror endast på att jag fick hem ett recensionsex av den senaste delen, så kände att jag ville läsa i ordning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja det är imponerande hur du har kämpat med den serien :) ja det känns ju rätt hopplöst att läsa i oordning!

   Radera
 4. Om jag ska vara ärlig så funderar jag också på att ge upp Parasoll Protektoratet... Jag gillade inte riktigt tonen i Chanslös, det kändes inte som min stil ''/ Känns synd dock eftersom de ser så gigantiskt snygga ut tillsammans i bokhyllan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde verkligen de skulle vara precis min stil men nu vet jag inte alls.. ja sjukt snygga hade de blivit i bokhyllan!

   Radera
 5. Jag har väldigt svårt för att ge upp böcker och serier, har jag väl börjat så vill jag läsa hela serien men jag har börjat tänka att det är okej att sluta läsa sen serie om man inte tycker dom är jättebra, tänk vad många bra böcker man missar att läsa liksom..

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag har oxå haft svårt med att ge upp serier men det finns ju som sagt MÄNGDER av andra böcker man vill läsa! Det kanske gäller att vara hård mot sig själv och kunna lägga ifrån sig en serie & bok om man inte tycker om den.. Fast det är svårt...

   Radera