söndag 11 maj 2014

En äventyr har startat...!

Jag har precis påbörjat den smått gigantiska första boken i A Song of Ice and Fire-serien! Jag har velat läsa den här serien en evighet men de gigantiska böckerna har avskräckt mig lite, men nu kände jag att det var på tiden :)
Som ni ser har jag inte kommit speciellt långt in i den här gigantiska boken på 700+ sidor. Jag är glad att jag har valt läsa den på svenska då det är VÄLDIGT mycket personer och platser att hålla reda på! Men det kommer nog gå bra, jag tänker att det ge sig när man kommer längre in i boken..
Men trots att det är miljoner saker att hålla reda på så här i början så känns det riktigt bra! Det märks att den här serien är något alldeles extra, ett gigantiskt fantasyäventyr som jag tror kommer bli episkt!

Har ni läst A Games of Thrones eller planerar ni att göra det?

16 kommentarer:

 1. Jag har läst den första boken och kommer DEFINITIVT läsa resten av serien också, så bra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den här serien verkar vara något extra!

   Radera
 2. Jag har läst hela serien och väntar med spänning på nästa bok. Otroligt bra serie! 📚

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh hoppas den sjätte släpps snart.. :)

   Radera
 3. Läste precis ut den femte boken och hoppas det inte dröjer allt för länge innan nästa skrivs klart...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä man vill ju inte vänta i en evighet lixom!

   Radera
 4. Jag har läst de två första och ska snart ge mig på den tredje! De är fantastiskt bra och hoppas du kommer gilla de!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja än så länge verkar den riktigt bra!! :)

   Radera
 5. Jag har ju nyligen läst den första boken, och älskade den. Jag är så sugen på att fortsätta med serien, men jag lär nog vänta tills nästa månad dock, eftersom jag planerar att läsa om TMI i Maj. :) Hoppas du gillar boken! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var din recension som fick mig att äntligen ta tag i den här serien! Jag bara kände att nu är det dax, nu kan jag inte vänta länge :)

   Radera
 6. Läser femte boken just nu, men kan nästan ångra mig att jag läser på svenska. Med alla forum och sånt som finns, så underlättar det att kunna de engelska namnen! Säg att du glömt en persons historia, och snabbt vill få reda på den. På svenska är det inte säkert att du hittar, men garanterat på engelska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ah det är klart, men får hoppas det går bra ändå :) har redan bok 1,4,5 hemma på svenska så orkar inte riktigt byta nu..

   Radera
 7. Jag har bara sett första tv säsongen, men ska snart läsa boken och ser mycket fram emot det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh det ska bli så kul att se tv-serien sen, jag har lyckats hålla mig undan från den eftersom jag ville läsa boken först men snart så :)

   Radera
 8. Jag har läst en tredjedel av den första boken. Det är en riktigt fin bok upplevelse. Men jag läser det engelska originalet förstås. Hans språk är otroligt bra i jämförelse med i princip alla andra fantazy-författare. Om man bara vill njuta av att läsa bra engelska rekommenderar jag originalen varmt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja få se om jag kanske läser den på engelska en annan gång, nu har jag bok 1,4,5 redan hemma på svenska så då kändes det lite onödigt att köpa de igen på engelska, men boken verkar som sagt riktigt lovande :)

   Radera