torsdag 22 maj 2014

Ljudböcker = Sommar!

Under tiden jag studerade så jobbade jag på en kyrkogård under somrarna (världens bästa sommarjobb!). Eftersom man jobbade rätt mycket självständigt var det ett utmärkt tillfälle att lyssna på ljudböcker! Man kunde jobba och "läsa" samtidigt och det var verkligen helt perfekt. Trots att det var några år sen kommer jag fortfarande ihåg vilka böcker jag lyssnade på de olika somrarna och till och med vad jag gjorde vid vissa tillfällen då det hände något speciellt i boken :) Efter jag slutade jobba på kyrkan slutade jag även att lyssna på ljudböcker, det blev lixom aldrig något bra tillfälle. Men nu är det hög tid att ta upp det igen för sommaren är verkligen ultimat för ljudböcker! 

Idag är det superduper fint väder och jag tänkte lägga mig och sola men problemet är ju att det är väldigt svårt att läsa om man ligger ner på rygg, och det är ju inte speciellt kul att sola utan att ha något att göra. Så då kom jag på att jag borde lyssna på en ljudbok! Då jag jag ligga och sola hur mycket jag vill på rygg och samtidigt ha något att göra. 
Valet av ljudbok föll rätt enkelt på Dynastins Arvinge, den 5e och avslutande delen i Conn Igguldens fantastiska serien om det Mongoliska riket. Jag har nämligen lyssnat på de 4 tidigare böckerna just när jag jobbade på kyrkan och jag bara ryser av mysighet när jag hör Torsten Wahlund läsa upp den här berättelsen(förresten den BÄSTA uppläsaren någonsin)

Så jag hoppas helt enkelt att det kommer bli lite fler ljudböcker i sommar! Det är något speciellt med att lyssna på en bok :) 

Lyssnar ni på ljudböcker?

6 kommentarer:

 1. Försöker komma in i det mer igen, är lite av en sommargrej för mig sedan jag blivit av med längre pendlingar. Prommenader är t ex utmärkta till ljudböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sommaren är perfekt för ljudböcker!

   Radera
 2. Jag lyssnar en del på ljudböcker. Perfekt när man behöver göra något annat under tiden som ex tråkiga hushållsuppgifter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Tiden går mycket snabbare då :)

   Radera
 3. Jag klarar inte av det, alla uppläsare läser för långsamt! Hade problem med detta i skolan, på engelskan när vi lyssnade på en text var jag alltid två-tre sidor före i boken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja då kan det inte vara så kul att lyssna :)

   Radera