torsdag 8 maj 2014

The Unbecoming of Mara Dyer - Michelle Hodkin

Titel: The Unbecoming of Mara Dyer
Författare: Michelle Hodkin
Serie: Mara Dyer #1
Språk: Engelska
Antal sidor: 452
Utgiven: Oktober 2012

Beskrivning från Goodreads:
Mara Dyer doesn’t think life can get any stranger than waking up in a hospital with no memory of how she got there.
It can.
She believes there must be more to the accident she can’t remember that killed her friends and left her mysteriously unharmed.
There is.
She doesn’t believe that after everything she’s been through, she can fall in love.
She’s wrong.


Kommentarer:
Det här är verkligen bok i min smak. Den är mystisk, obehaglig och fascinerande. Jag är som ni kanske vet ett stort fan av skräck och allt annat som är läskigt i böcker så jag hade rätt höga förhoppningar på den här boken. Det är ingen renodlad skräckroman men den har ändå riktigt spännande och mardrömsliknande inslag som gör det till en väldigt spännande läsning. 


Mara vaknar upp på sjukhuset efter har varit med om en svår olycka där tre av hennes vänner dog. Hon kommer inte ihåg vad som hände under den olyckliga kvällen och har inget minne av hur hon lyckades överleva när hennes vänner inte gjorde det. Boken börjar riktigt starkt och man blir direkt indragen och involverad i historien, eftersom man precis om Mara inte vet vad som orsakade olyckan eller hur hon kunde överleva får man upptäcka det tillsammans med henne under historiens gång. Genom att inte veta mer än vad huvudpersonen gör så känns det som om man blir mer engagerad i berättelsen till skillnad från när man vet något som inte huvudkaraktären vet.

Boken utspelar sig i nutid och följer Maras vardag men det finns även ett antal "drömscenarion" där man får se vad som utspelar sig i hennes huvud. Det är ibland svårt att avgöra vad som är verkligt och vad som är fantasi och det gör hela läsningen extra spännande! Vad som kanske inte är så extremt spännande är kärlekshistorien i den här boken, i början kändes den rätt blasé och jag tyckte inte den tillförde speciellt mycket till berättelsen. Men den blev betydligt bättre och intressantare i slutet av boken och jag hoppas att den kommer utveckla sig till något riktigt spännande i de andra två böckerna. 

The Unbecoming of Mara Dyer är en spännande och unik historia som vid första anblicken verkar vara en "vanlig" bok som handlar om en tjej som har fått minnesförlust men som sen visar sig vara så mycket mer. Det dyker upp många fascinerande inslag i den här boken som gör den intressant och svår att glömma! Det är en bok väl värd sin hype och definitivt ett hett lästips!

Betyg 9/10

Andra böcker i serien:
1. The Unbecoming of Mara Dyer

2. The Evolution of Mara Dyer
3. The Retribution of Mara Dyer

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus & Cdon.

4 kommentarer:

 1. Måste verkligen läsa den här! Den har stått i bokhyllan jättelänge och väntat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Min stod oxå oläst väldigt länge innan jag läste den :)

   Radera
 2. Jag måste läsa den här, alla verkar tycka den är så bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller hur? Alla tycker verkligen om den..!

   Radera