tisdag 27 maj 2014

Top Ten Tuesday - Vecka 22

Det är tisdag och dax för Top Ten Tuesday som anordnas av The Broke and the Bookish varje vecka. Denna veckan är en så Freebie! Man får alltså välja en valfri topp tio! Jag valde en topp tio som består av böcker som jag var tvungen att köpa men som fortfarande står olästa i bokhylla.. 

Top Ten Books I HAD to Buy but Still Have Not Read

 10. Under The Never Sky - Veronica Rossi
9. Legend - Marie Lu
8. Lockdown - Alexander Gordon Smith

7. The Diviners - Libba Bray
6. My Soul to Take - Rachel Vincent
5. City of Glass - Cassandra Clare
När ska jag ta tag i den här boken egentligen?? I januari hade jag en plan på att läsa bok 3-5 nu innan den sista boken släpptes. Bok 6 släpptes igår och jag har fortfarande inte läst City of Glass.. Fail!

4. Article 5 - Kristen Simmons
Vill så gärna läsa denna för ett tag sen men nu har jag läst så många liknande dystopier att jag har tappat sugen för den här. 
3. Shift - Hugh Howey
Beställde hem denna när jag läste Wool men sen har jag inte riktigt orkat ta tag i den, konstigt eftersom ettan var SÅ bra!
2. Touch of Power - Maria V. Snyder
Letade som en galning efter denna boken i London för jag vill så gärna köpa den. Jag hittade den till slut och nu står den här hemma oläst i bokhylla. 

1. Delirium - Lauren Oliver
Jag ville så gärna läsa den här boken efter allt bra man hade hört och ett år senare är den fortfarande oläst.. Varför läser jag inte bara den?


Är det nån bok som ni bara "Den HÄR måste du läsa typ NU!" så säg gärna till. Jag behöver nog en spark i baken när det kommer till de här böckerna..


10 kommentarer:

 1. Libba Brays Diviners är jättebra så den är värd att prioritera. Men de andra verkar bra också. Svårt val!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är så himla svårt att bestämma sig för vilken bok man ska läsa som nästa :)

   Radera
 2. Ha, ha, jag har högvis med böcker som jag bara varit tvungen att köpa men ännu inte har läst. :) Men ibland är det faktiskt bra att göra så, för böcker kan ta slut och så säljs de inte mer. Tar man en bok i taget (eller flera om man är sådan) så kommer man till slut igenom alla böcker. Hoppas jag ...

  Den enda som jag läst av böckerna ovan är "City of Glass" och den är ju fantastisk, bäst i serien hittills, så jag tycker ju att du ska börja med den. ;) Längtar tills "City of Heavenly Fire" kommer i brevlådan!

  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är bara att andas och läsa en i taget :) och det känns ju bättre att ha dem stående i bokhyllan där man kan titta på dem!

   Radera
 3. Hu ja, den här listan skulle bli väldigt mycket längre än 10 för mig...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja min är oxå betydligt längre än 10 .. :)

   Radera
 4. Jag tyckte verkligen om Delirium men ångrar däremot lite att jag läste fortsättningen påskriven. Requim drar verkligen ner serien tyvärr, så mitt tips är att läsa Delirium som ensam bok istället för serie...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm ja jag har hört att uppföljaren inte är lika bra. fråga är bara om man kan hålla sig från att inte läsa den när man väl har läst Delirium.

   Radera
 5. Alltså, Delirium, Article 5, och City of Glass är ju några av mina absoluta favoritböcker, så självklart tycker jag att du ska läsa dem. Jag har läst alla böcker på din lista utom Shift och The Diviners, och alla är riktigt bra, så jag hoppas du kommer att tycka om dem. :) Själv köpte jag också hem Shift medan jag läste Wool, men har inte heller läst den än. Tråkigt, men jag är inte så sugen på dystopier nu för tiden.. :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja Jag känner mig inte heller så sugen på dystopier längre, det är nog därför jag inte har läst bla Shift, article 5 & Legend men det är väl bara att ta sig i kragen. de är ju säkert skitbra när man väl har kommit in i dem :)

   Radera