fredag 30 maj 2014

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn - Ransom Riggs

Namn: Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
Författare: Ransom Riggs
Serie: Miss Peregrine's Peculiar Children #1
Förlag:
Rabén & Sjögren
Språk: Svenska
Antal Sidor: 380
Utgiven: Augusti 2012


Beskrivning från Goodreads:

En ödslig ö.
Ett övergivet barnhem.
Och en samling märkliga fotografier...
Skrönorna om barnen med märkliga förmågor är bedrägliga minnen från hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier är såklart bara ett av farfars alla påhitt. Men omständigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och till de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn.


Kommentarer:
Det här är en precis som titeln säger en rätt besynnerlig och underlig bok. Men den är underlig på ett bra sätt och väldigt mysig att läsa, man får verkligen ge den en eloge för sin unika historia.


Det som bland annat gör det här boken så speciell är alla spektakulära fotografier som finns utspridda genom hela boken. Riggs förklarar att detta är verkliga fotografier som han har hittat hos olika samlare, vissa är dock smått ändrade för att passa in i historien. Det är så himla coolt att det är riktiga fotografier och det gör att hela historien får ett uns av verkligehet över sig trots att det är långt ifrån en realistisk berättelse.

Man får följa med huvudkaraktären Jacob när han åker till en ö utanför Wales kust där han försöker ta reda på mer om hans farfars barndom. Det börjar som en rätt normal historia för att sen utveckla sig till en betydligt mer magisk och spännande berättelse. Den här boken riktar sig till läsare mellan 12-15 men den fungerar även bra för de lite äldre. Den är inte lika läskig som den kanske är för en yngre läsare men det är definitivt en behaglig och mysig läsning.

Boken slutat väldigt öppet men jag hade inte förväntat mig något annat då det finns en uppföljare som jag antar tar vid precis där den här boken slutade. Jag ska absolut läsa fortsättningen för att se hur allt slutar och jag hoppas den är fylld med lika intressanta och spännande fotografi som den här boken!  

Betyg: 6/10

Andra böcker i serien:

1. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
2. Spökstaden

Boken finns att köpa på Adlibris, Bokus & Cdon.

2 kommentarer:

  1. Håller på och läser denna nu och gillar den än så länge!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är den mysig :) jag ser fram emot den andra delen nu!

      Radera