fredag 30 januari 2015

Ny Kindle + Book Haul! #59

Jag har köpt mig en ny läsplatta! Ni som har hängt med här ett tag kanske kommer ihåg att jag redan äger en platta - en umärkt Iriver Story HD som jag köpte i april 2013. 

Så det kändes liitte onödigt att köpa en till speciellt eftersom jag verkligen gillade min Iriver men jag kunde inte komma på någon annan lösning på mitt lilla läsproblem. En av anledningarna till att jag valde en Iriver var att den inte har något bakgrundsljus och att den verkligen ser ut som papper och stör inte ögonen det minsta. Men nu behöver jag kunna läsa i mörkret utan att störa min pojkvän. Tidigare har jag haft en lite läslampa som man fäster på böckerna men jag tycker inte det ger tillräckligt ljus så därför har jag nu köpt en läsplatta med bakgrundsljus. (Vill lixom inte behöva lägga mig i soffan bara för att läsa, det är så mycket mysigare att ligga kvar i sängen!)

Så här har ni min nya Kindle Paperwhite!
Ser ni hur liten den är?
Jag var lite tveksam både till själva märket och hur det skulle bli med mina ögon och ljuset men jag måste säga att den har vunnit över mig totalt. Jag älskar den!

Den är toppenbra! Bakgrundsljuset kan man justera precis som man vill ha det och den är smidig, snabb och väldigt användarvänlig. Skärmen är bra och än så länge störs inte mina ögon av ljuset. Men sen är det ju det här med formatet. Den är kopplad direkt till Amazon så det går att köpa böcker med ett knapptryck(LIVSFARLIGT) men vill man läsa en bok i något annan format(Epub) så måste man först omvandla den i datorn. Inte världens problem men.. 

Så eftersom jag har en ny läsplatta har jag naturligtvis inskaffat mig lite nya e-böcker! Det är alldeles för enkelt att skaffa sig nya böcker på plattan så man får verkligen försöka hålla sig i skinnet!

Stolen Songbird - Danielle L Jensen
The Queen of the Tearling - Erika Johansen
Två böcker som jag har varit intresserad av ett tag, har hört speciellt mycket bra som Stolen Songbird!
  
Timebound - Rysa Walker
Fairest - Marissa Meyer
Fairest behöver nog ingen vidare presentation! Drottning Levana är inte min absoluta favoritkaraktär men jag är ändå peppad på att läsa den. Kan inte vänta tills Winter släpps!!
Timebound hade jag inte hört talas om innan men såg att den hade vunnit pris på Amazon: 2013 Winner — Amazon Breakthrough Novel Award. Plus att den kostade ca 20kr.. Ska bli kul att se om det är något att ha!

Sen har jag fått två stycken rec.ex! 
Rött Uppror - Pierce Brown
Norstedts fråga om det jag ville ha denna i e-format och med min nya platta kunde jag knappast tacka nej. Jag börjar gilla e-böcker mer och mer. Är det någon som inte verkar tokgilla den här boken? Den har fått väldigt mycket positiv kritik så vi får väl se om det är något för mig. Plus till Norstedts som släpper uppföljaren redan i juli!

Systrars Öde - Jessica Spotswood
Har PRECIS läst klart denna boken och det går inte annat än att gilla den, klart bästa boken i serien!!! 


2 kommentarer:

  1. Går det att handla från amazon fast man bor i Sverige? Försökte göra det med min platta (Samsung) men det gick inte :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, det är inga problem för mig. Konstigt att det inte fungerar? Men det kan vara för att Amazons e-böcker bara finns i deras speciella format. Jag misstänker att Samsungsplattan inte kan läsa de formatet utan där fungara bara "vanliga" som som Epub och Pdf.

      Radera